Workshop om Den globale tøjkrise

Grafik der symbilosere tøjforbrug

Af MUNDU - center for global dannelse - 13.06.2024

Dyk ned i tøjets værdikæder og engager jeres elever i at kigge deres egne garderobe og forbrugsmønstre efter i sømmene med en gratis workshop faciliteret af MUNDU.

MUNDU besøger i efteråret 2024 århusianske skoler i forbindelse med lanceringen af undervisningsmaterialet ”Den globale tøjkrise” med en engagerende to-lektioners workshop. To facilitatorer fra MUNDU kommer ud på skolen og står for afviklingen af introduktionsworkshoppen. 

På workshoppen vil eleverne få en kort introduktion til den økonomiske model ’Doughnut-modellen’, før de selv skal arbejde med at identificere ting i deres egen hverdag, som kan være problematiske ift. at skabe en bæredygtig klode. Derefter dykker de ned i t-shirtens rejse og arbejder med at identificere de forskellige led i t-shirts produktion og hvor det kan være problematisk ift. bæredygtighed. Workshoppen fungerer som en introduktion til det digitale undervisningsmateriale ’Den globale tøjkrise’, som er gratis tilgængeligt på MUNDUs digitale læringsplatform “Dit liv-vores planet”.

Der kan deltage 4 klasser pr. skole. Workshoppen kan afvikles af to omgange for to klasser af gangen.

Yderligere information