Vores Klassefællesskab til indskoling

Børn der danser

Af Børns Vilkår - 19.06.2023

Workshoppen ’Vores Klassefællesskab’ tilbydes nu også til 0.-3. klasse.

I workshoppen møder eleverne Børns Vilkårs indskolingsfigur, Solbåt. 

Solbåt er taget på mission fra sin planet Solaris, for der er sket noget mærkeligt. Alle robotvennerne på Solaris er gået i stå, og Solbåt kan ikke få gang i dem. Solbåt har brug for elevernes hjælp til at få gang i sine robotvenner igen og lære, hvad man kan gøre for at have det rart sammen i sin klasse. Derfor tager den til Jorden for at få gode ideer til, hvordan: 

  • Man kan lege sammen 
  • Have det rart sammen
  • Være gode klassekammerater sammen

Eleverne bliver altså ’eksperter’ i samarbejde med Børns Vilkårs underviser og skal gennem workshoppens aktiviteter tale om følelser: hvordan man kan aflæse kropssprog og ansigtsudtryk, hvordan man kan opfatte situationer forskelligt, og vigtigst af alt tale om handlemuligheder?
Fortællerammen er sat – så de gode ideer og gode råd er til Solbåt, så den kan lære mere om klassefællesskab og vende godt hjem til Solaris, så alting løser sig.

Eleverne skal også aktivt bruge klasserummet bl.a. ved at danse fællesskabsdans, som samler klassen og får eleverne til at mærke fællesskab ved at bruge kroppen.

Yderligere information
Efter workshoppen modtager læreren et opfølgende undervisningsmateriale. Her møder klassen Solbåt igen i flere aktiviteter. Der er bl.a. en ny animationsfilm, klassen skal skrive et brev til Solbåt, lave en tegneserie, hvor de forestiller sig, hvordan det mon går på Solaris, flere tegneark med Solbåt (prik-til-prik tegning og situationsbilleder) og fællesskabsdansen som link og ideer til at arbejde videre med dansen.