Stadig ledige pladser til performance workshoppen BALLROOM på Kvindemuseet

01.02.2016

Vi inviterer 5. – 10. klasse til at deltage i en to dages workshop med fokus på performance, skulptur, bevægelse og interaktion med det offentlige rum.

Workshoppen tager udgangspunkt i udstillingen ”Ballroom” af Charlotte Bergmann Johansen.

Udstillingen er en historie om afretning og tilpasning, som de fleste vil kunne genkende, uanset om de har gået til dans eller ej, og som stadig er aktuel. Workshoppen kobles til udstillingen ud fra disse overvejelser. I workshoppen inviteres eleverne til at træde ind i formen, og de forvandles fra enkelt-individer til én stor bevægelig form.

Kunstnerne har syet en cirkel-lignende form af stof med bindebånd af stof og elastik, som kan bruges til at fastgøre genstande og andre stofforme til grundformen. Formen fremstår som et broget stykke patchwork. Eleverne vil på førstedagen gennem øvelser og lege indtage formen og tilføre den nye forme. På den måde vil grundformen med tiden blive udvidet og forandret.

Den anden dag i workshoppen forlader vi museet og bevæger os ud i det offentlige rum. Eleverne bliver inddelt i grupper, der har forskellige roller: En gruppe er inde i formen, en gruppe guider diskret og sikkert formen rundt i byen, og en gruppe filmer seancen.

Workshoppen giver eleverne to alternative skoledage, hvor de gennem samarbejde og indlevelse er med til at skabe et levende kunstværk, som de med egne kroppe bliver en del af.

 

TID OG STED: Kvindemuseet i uge 6, 14, 18, 20 eller 21

MÅLGRUPPE: 5. – 10. klasse

VARIGHED: To workshopdage.

Begge dage kl. 9-13, og dagene er i forlængelse af hinanden (fx man-tirs eller ons-tors eller tors-fre)

PRIS:Gratis - men tilmeldingen er bindende

BOOKING: Skriv til skoletjenesten [at] kvindemuseet [dot] dk med ønske om dage og uge. Først-til-mølle-princippet gælder.

 

Vil du vide mere?

Skriv til skoletjenesten [at] kvindemuseet [dot] dk eller ring 25 45 45 11.

 

Deltager I i Uge Sex? Benyt jer af Kvindemuseets to nye seksualundervisningsforløb KØN og KROP

Nu udbyder Kvindemuseet to nye læringsforløb: KØN og KROP. Forløbene handler om normer og tabuer for køn, krop og seksualitet i et historisk og samtidigt perspektiv og er tænkt som et supplement til skolernes seksualundervisning i 7.-10. klasse.

Forløbene er elevinddragende og vægter flerstemmighed og en respektfuld dialog. Museet giver rum for emner, som ellers kan være svære at snakke om. Det historiske blik på normer giver eleverne en forståelse af forandring og mangfoldighed, som de kan bruge i deres eget liv. Fagene dansk og historie knyttes til undervisningen.

Seksualundervisningen på Kvindemuseet er udviklet i samarbejde med fire aarhusianske skoler, Normstormerne samt Naturhistorisk Museum.

Projektet er udviklet med støtte fra Kulturstyrelsen.

 

Læs mere om forløbene og book på kvindemuseet.dk.