Omvisninger i udstillingen DUMP!

24.08.2015

Kunsthal Aarhus, 7.-10. klasse. Voksende kartoffelplanter, en kunstnerisk kompostbunke, selvhelende beton og dyr, som æder lagkager. Hvorfor ikke starte årets undervisning med at vise jeres elever noget helt særligt?

DUMP! er en udstilling med værker af 19 kunstnere og videnskabsmænd. Udstillingen dykker ned i relevante miljøproblematikker og giver et anderledes blik på affald og forurening, nedbrydningsprocesser og gærende liv. Og udstillingen vokser hele tiden. Ligesom naturen.

Den amerikanske kunstner Dana Sherwood har for eksempel skabt et værk ved at filme om natten. For hvad laver dyrene, når vi andre sover? Ja, de tager for sig af de godter, kunstneren har stillet ud til dem.

Væggene er i øvrigt malet i samme farve som planten rørhat. Kom og se en kæmpe én af slagsen!

Udstillingen er kurateret af Elaine Gan, Steven Lam og Sarah Lookofsky (USA). Læs mere om DUMP! her: http://stiften.dk/kultur/en-smuk-symbiose

Omvisninger
Kunsthal Aarhus tilbyder omvisninger for børn og unge med en omviser fra kunsthistorie. Vi anbefaler den aktuelle udstilling (som løber frem til d. 20. september 2015) til elever primært i udskolingen. Sammen oplever vi kunsten og dykker ned i kunstværkerne. Vi ser nærmere på deres samspil med omgivelserne og deres betydninger, historier, former og farver. Vi løber på vores udendørs løbebane og taler sammen på det ”flyvende tæppe” i en af salene. Vi bliver klogere på, hvad en kunsthal er, hvordan samtidskunst kan se ud, og hvordan den kan inspirere os til at tænke videre. Her findes selvfølgelig ingen dumme spørgsmål.

Kunsthal Aarhus er et moderne, internationalt udstillingssted i centrum af Aarhus. I 2015-2016 udforsker vi temaet COLLECTIVE MAKING, som fokuserer på fællesskaber, og hvordan vi skaber kunst, eller andre ting, sammen.

Pris
Omvisningerne varer ca. en time og varetages af Kunsthal Aarhus’ kunstfaglige medarbejdere. Prisen er kr. 600,- indenfor normal åbningstid i hverdagene og kr. 800,- udenfor normal åbningstid/weekender.

Kontakt os for mere info eller booking af en omvisning: exhibitions [at] kunsthal [dot] dk eller tlf. 86 20 60 50.