Skriveværksteder - ude på skolerne

Skriveværksted

Beskrivelse

I skriveværkstedet udforsker eleverne sprog og fantasi i arbejdet med at skabe dialoger, karakterer og gode historier. Ved hjælp af enkle skriveøvelser bliver dramatiske situationer til og ord og handling får liv. I skriveværkstedets kreative rum får den enkelte elev mulighed for at skrive sin egen dramatik og skabe sin egen fiktion.

Skriveværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i grundskolen og ungdomsuddannelserne. Værkstederne foregår ude på jeres skole og varetages af en professionel dramatiker eller teaterpædagog.

Der kræves ingen forkundskaber.

”Der er ikke tale om finkultur, der er tale om, at man er interesseret i de unge menneskers bud på dramatisk stof.” Anette Klitgaard, Paderup Gymnasium

Formål

  • at bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved selv at arbejde med det dramatiske udtryk.
  • at styrke elevernes færdigheder i skriftlig fremstilling.
Sted
Aarhus Teater
Teatergaden
8000 Aarhus C

Skriveværkstederne finder sted ude på skolerne. Vi kommer typisk ud til skoler i en radius af ca. 30 km fra Aarhus Teater, men der kan være enkelte tilfælde, hvor skolen ligger længere væk (her vil der være et transportgebyr).

Tilmelding

Sådan bestiller du et skriveværksted:
1. Vælg den forestilling, du ønsker at arbejde med på skriveværkstedet (se sæsonens forestillinger)
2. Bestil værksted via email til atl [at] aarhusteater [dot] dk og teaterbilletter via hjemmesiden her  

Når du bestiller skriveværkstedet via mail
Send en mail til Aarhus Teater Læring på atl [at] aarhusteater [dot] dk (skriv venligst ’Skriveværksted + skolens navn + klassetrin’ i emnefeltet), og skriv hvilken forestilling, I har bestilt billetter til, hvor mange elever I er samt nogle bud på datoer, I ønsker at få et skriveværksted. Vi sender en ordrebekræftelse til dig, når vi har modtaget din bestilling og fundet en ledig teaterpædagog til jer.