Korankriger

01.06.2016

Hvorfor vælger et ungt menneske, der har boet her i landet hele sit liv, at drage i såkaldt ”hellig krig” i f.eks. Syrien og Irak? Det er det overordnede spørgsmål i teaterforestillingen ”Korankriger”, som behandler emner som "identitet", "integration" og "inklusion/eksklusion i samfundet".

Siden urpremieren i juni 2015, har ”Korankriger” høstet et hav af roser fra anmeldere, forskere såvel som publikum. Dels for sin aktualitet, men allermest for sin præcise og sandfærdige fortolkning. Den positive respons er også kommet fra mange unge med anden etnisk baggrund. De roser forestillingen for at ramme direkte ned i deres liv, eller nogen de kender. De oplever den stærkt konfronterende for det segment den fortæller om, og synes at den på samme tid har behandlet alle med respekt og indsigt.

Nu lancerer Teater BruTale og Teater Katapult ”Korankriger” som turneforestilling i sæsonen 16/17, og gør det muligt for elever fra 8. klasse og opefter i alle landets kommuner, at komme til at se denne højaktuelle forestilling, der rummer oplagte muligheder for inddragelse i undervisningen.

For Korankriger kan sagtens opleves isoleret som den teaterforestilling, og skæbnefortælling den er. Men det er vores klare ambition og håb at der ude på skolerne vil være lærere, der har lyst til at inddrage den i undervisningen. Forestillingen er netop designet med henblik på at lægge op til efterfølgende debat og stillingtagen. Ydermere vil der kunne faciliteres en efter-tale session efter forestillingen, med en relevant fagperson eller den medvirkende skuespiller.

Forestillingen er godkendt til refusion af kulturstyrelsen.

Målgruppe: overbygningen og ungdomsuddannelserne.

 

Der kan indtil videre bookes forestillinger i følgende to perioder:

  • 9. august til 16. september 2016
  • 17. januar til 10. marts 2017

 

 

Yderligere information
For yderligere info om forestilling og indhold: david@teaterbrutale.dk eller 2945 8216. For praktisk info og booking: info@katapult.dk eller 8620 2699