Workshop: Præsentation og mundtlig formidling

Beskrivelse

Vidste du godt, at de første 20 sekunder i mødet med et andet menneske er afgørende for, hvordan vi syntes om det andet menneske? Skal dine elever præsentere og formidle fagligt stof for klassen? Eller skal de inden længe til eksamen? Så er dette kursus relevant for jer!

På adskillige opfordringer kan vi nu tilbyde et nyt kursus, der henvender sig til elever i folkeskolens udskoling og ungdomsuddannelserne.

På kurset får eleverne redskaber fra skuespillerens værktøjskasse til at fremstå autentiske og formidlingsbevidste. De bliver kærligt og præcist guidet igennem forskellige teaterøvelser og får derigennem bevidsthed om, hvordan de rent kropsligt kan fremstå klare, tydelige og troværdige.

Vi undersøger og eksperimenterer med, hvordan den enkelte elev bliver den bedste version af sig selv i forhold til at bruge kroppen i en fremlæggelsessituation. Eleverne styrkes i at bruge deres kropssprog og få større kropsbevidsthed.

Præsentation og formidling er et kursus, der med udgangspunkt i enkle teaterøvelser har fokus på den formidlingsbevidste krop - ikke det talte ord.

Det siger folkeskolelæreren om Præsentation og formidling:
- Præsentation og formidling er et kursus, der styrker elevernes mod og evne til at stille sig frem foran andre. I forløbet får eleverne konkrete redskaber til at formidle det stof, de har lært, og herudover styrker det også sammenholdet i klassen, fordi de både får grint sammen og samtidig er ude i nogle situationer, hvor de skal arbejde sammen, for at de kan lykkedes.
Martin Smedegaard, udskolingslærer på Engdalskolen

Formål

  • At give eleverne kropsbevidsthed ved hjælp af skuespillerens værktøjer i forbindelse med mundtlig formidling (fx oplæg, eksamen, jobsamtale ...) og hvis man er nysgerrig på skuespillerens arbejde.
Sted
Aarhus Teater
Teatergaden
8000 Aarhus C

Workshoppen foregår enten på Aarhus Teater (i ATLs undervisningslokaler) eller på skolen. Workshoppen kræver et lokale, hvor der er plads til, at alle elever kan arbejde fysisk på gulvet samtidig.

Tilmelding

Skriv en mail til atl [at] aarhusteater [dot] dk og bestil workshoppen. Skriv i mailen antal elever, klassetrin og et par ønsker til en dato og tidsrum, så finder vi en ledig teaterpædagog til jer.