Sejlads og vandaktiviteter - Den Blå Skole

Beskrivelse

I sejlbådene bliver I udfordret både individuelt og som klasse. Sammen skal I styre båden, sætte sejl og navigere på Aarhus Bugt. Der er masser af opgaver ombord på en sejlbåd, så der er brug for, at hele besætningen arbejder sammen.
Udover at sejle båden, lærer I selvfølgelig en masse om de naturfænomener, der har betydning for, om båden rent faktisk sejler derhen, hvor I ønsker.
Det handler altså om samarbejde, innovation og problemløsning - og masser af bevægelse og læring!
Vejret er med til at sætte dagsordenen for dagens sejladsaktiviteter. Udover sejlads i joller og kølbåde er der f.eks. mulighed for kajak og stand up padling og sejlads i motorbåd.

Aarhusianske skolebørn har rigtig gode muligheder for at opleve dette og meget mere når UNO Friluftscenter og tre lokale sejlklubber, i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter tilbyder vand- og sejladsaktiviteter til skoleelever fra 4. – 10. klasse. Aktiviteterne tager udgangspunkt i tre lokale sejlklubber, samt Aarhus internationale sejlsportscenter: Kaløvig Bådelaug, Aarhus Sejlklub og Marselisborg Sejlklub. Alle aktiviteter afvikles af medarbejdere fra UNO Friluftscenter og instruktører fra sejlklubberne.

Aktiviteter

Den Blå Skole tilbyder flere forskellige udeskole- og naturformidlingsforløb, alle med udgangspunkt i Det Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø. Her kan I blive meget klogere på Aarhus bugten, naturen og det miljø der omgiver os. 

Læs mere om de mange tilbud her: Den Blå Skole

Forberedelse

Sikkerhed:

Alle aktiviteter afvikles efter "Børn og Unges retningslinjer for svømmeundervisning, vandaktiviteter og sejlads" fra Aarhus Kommune.

Disse følger Søfartsstyrelsens regler og krav på området.

Formål

  • Igennem aktiviteter på og ved Aarhus Bugt får de deltagende børn og unge masser af ny viden og læring. Ud over at lære en masse om sejlsport og naturen, lærer de en masse om sig selv, om deres kammerater og om det omkringliggende samfund.
  • Sejlads stiller derudover store krav til samarbejde, innovation og problemløsning, vedholdenhed og ikke mindst lysten til at ville udfordre sig selv.
Sted

Marselisborg Sejlklub, Marselisborg lystbådehavn
Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Aarhus Lystbådehavn (Aarhus Sejlklub)
Kaløvig Bådelaug, Kaløvig Bådehavn

Tilmelding

Tilmelding til sæson 2020 åbner i starten af februar 2020