Udsolgt

Sejlads og vandaktiviteter - Den Blå Skole

Beskrivelse

I sejlbådene og på sup-boardet, bliver I udfordret både individuelt og som klasse. Sammen skal I styre jollen, sætte sejl og navigere på Aarhus Bugt. Der er masser af opgaver ombord på en jolle, så der er brug for, at hele besætningen arbejder sammen.
Udover at sejle jollen og styre kajakken, lærer I selvfølgelig også en masse om de naturfænomener, der har betydning for, om fartøjet rent faktisk sejler derhen, hvor I ønsker.
Det handler altså om samarbejde, innovation og problemløsning - og masser af bevægelse og læring!
Vejret er med til at sætte dagsordenen for dagens sejladsaktiviteter. Udover sejlads i joller og kølbåde er der f.eks. mulighed for kajak og stand up padling og sejlads i følgebåd.

Aarhusianske skolebørn har rigtig gode muligheder for at opleve dette og meget mere, når Naturcenter Aarhus (UNO Friluftscenter og Natursamarbejdet) tilbyder vand- og sejladsaktiviteter. Alle aktiviteter afvikles af medarbejdere fra UNO Friluftscenter og instruktører fra de lokale sejlklubber.

Aktiviteter

Den Blå Skole tilbyder flere forskellige udeskole- og naturformidlingsforløb, alle med udgangspunkt i Det Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø. Her kan I blive meget klogere på Aarhus bugten, naturen og det miljø der omgiver os. 

 

Forberedelse

Sikkerhed:
Alle aktiviteter afvikles efter "Børn og Unges retningslinjer for svømmeundervisning, vandaktiviteter og sejlads" fra Aarhus Kommune.

Disse følger Søfartsstyrelsens regler og krav på området.

Formål

  • Igennem aktiviteter på og ved Aarhus Bugt får de deltagende børn og unge masser af ny viden og læring. Ud over at lære en masse om sejlsport og naturen, lærer de en masse om sig selv, om deres kammerater og om det omkringliggende samfund.
  • Sejlads stiller derudover store krav til samarbejde, innovation og problemløsning, vedholdenhed og ikke mindst lysten til at ville udfordre sig selv.
Sted

Det Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø

Esther Aggebosgade 80A, 8000 Aarhus C

Tilmelding

Alle dage i foråret 2023 er booket og der er ikke ledige dage.