Gratis

Plastens egenskaber og genanvendelse

Beskrivelse

Kom ud og lær om plastens egenskaber hos Martin Høft A/S - Rolgros.

I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi vil eleverne lære om plastens egenskaber og genanvendelsesmuligheder. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvordan Martin Høft A/S - Rolgros bruger og arbejder med plast i forbindelse med produktionen af deres komponenter til elektronik.

Undervisningsforløbet er udviklet til Fysik/kemi, Geografi og Biologi på 8. - 9. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål under Undersøgelse, Modellering, Perspektivering samt Kommunikation inden for alle tre fag, og kan derfor bruges som tema til den fællesfaglige naturfagsprøve ved FP9.

Dette undervisningsforløb er også et bidrag fra virksomhederne og DA til det tværfaglige emne Uddannelse og Job samt Åben Skole. Det giver alle elever en almen viden om det private erhvervsliv og dermed det samfund, de indgår i.

Forløbet er udviklet af DA Åben Virksomhed

Formål

Forløbet giver eleverne indsigt i, hvad plast er, hvordan og til hvad plast bruges, samt hvordan plast kan genanvendes. Desuden får eleverne en forståelse for, hvordan plast virker og bruges i virkeligheden samtidigt med, at de får en forståelse for, hvilke unikke egenskaber plast besidder. Plast er en værdifuld ressource, men en ressource der skal bruges med omtanke. Gør man det, er plast et uundværligt bidrag til at løse samfundsudfordringer.

Undervisningsforløbet dækker de fællesfaglige fokusområder:

  • Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer.
  • Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår.
  • Plastens fysiske og kemiske egenskaber, samt dets anvendelse og livscyklus.
Sted
Martin Høft A/S - Rolgros
Birkemosevej 3A
8361 Hasselager
Undervisningsmateriale

Elevark mm. kan findes her: link
Lærervejledning er vedhæftet herunder:

Tilmelding

Spørgsmål til det faglige indhold:
Anders Mikkelsen
DA Åben Virksomhed
29 20 03 83
ami [at] da [dot] dk

Book tilbuddet ved at kontakte:
Helle Dambro
Martin Høft A/S - Rolgros
25 26 30 70
hhd [at] martin-hoeft [dot] com