Hvor kom alt det plast fra?

Beskrivelse

Natursamarbejdet og projekt Hovedet i Havet fra Aarhus Universitet byder jer velkommen til et spændende forløb om plastik!

Forløbet om plastik skal indgå i et længere forløb i klassen, og egner sig fx til at spille ind i et fællesfagligt fokusområde.

Forløbet er opdelt i to dele, som er placeret på forskellige dage. Delforløbene kan ikke bookes separat, da der er en rød tråd gennem forløbet.

Første del: Består af et besøg på jeres skole, hvor formidlere fra Natursamarbejdet tager jer med på en plastikoplevelse.
Vi anvender inddragende øvelser så eleverne aktivt involveres i at blive klogere på plastik og plastforbruget i deres hverdag. Derefter går eleverne på jagt efter plastik i deres eget tøj for at finde ud af, hvor meget af deres påklædning, der faktisk består af plast. Hvorfor består det af plast? Har det noget formål? Til sidst hjælper vi eleverne med at få ideer til, hvordan de kan ændre på deres eget plastikforbrug!

Anden del: Består af en sejltur på Aarhus Bugt.
Eleverne inviteres ombord på skonnerten Brita Leth af skibets besætning og projekt Hovedet i Havet. Efter en grundig sikkerhedsinstruktion stævner vi ud på Bugten. Her undersøger vi havet for mikroplast, laver naturvidenskabelige undersøgelser og bliver klogere på hvordan de levende organismer i havet påvirkes af mikroplast. Ombord får eleverne også mulighed for at opleve den maritime verden helt tæt på.

Skonnerten Brita Leth blev bygget i Svendborg i 1911, og blev brugt til fragtsejlads under sejl. Skibet har været igennem en gennemgribende restaurering, der har ført det tilbage til sin oprindelige skikkelse. Derfor har det fået status af Historisk Monument, og er i dag en del af dansk kulturarv.

Forløbet undervises af formidlere fra Natursamarbejdet og formidlere fra projekt Hovedet i Havet.

Formål

  • Eleverne får oparbejdet en grundlæggende forståelse af plastikproblematikken gennem en naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig tilgang.
  • Eleverne bliver opmærksomme på eget forbrug, samt på plastikudledningens konsekvenser på naturen, både globalt og lokalt.
Sted

1. del foregår på jeres skole
2. del foregår ombord på Brita Leth. I vil få en mail hvor på Aarhus Havn I skal gå ombord efter jeres booking.

Tilmelding