Fuglevildt på Skolen

Beskrivelse

Hvordan fordøjer en fugl maden? Hvad bruger den sine fjer til? Hvilke tilpasninger har fuglen for at kunne leve til sit liv i naturen? Hvordan smager dens kød?

Det er nogle af alle de spørgsmål, I kan forvente at få svar på når en formidler fra Natursamarbejdet kommer ud på jeres skole med fasaner eller andre vildfugle, som en jæger har skudt.

Under forløbet deles eleverne ud på 4 hold. Hvert hold får derefter en fugl. I fællesskab åbner vi fuglene, kigger på deres organer, undersøger fjer under mikroskop, taler om tilpasning og sammenligner med menneskets anatomi. Vi taler også om jagt og vilde fugle i Danmark.

Hvis I har en bålplads på skolen, kan vi tilberede kødet over bål og smage på det. Det er også muligt at stege det i madkundskabslokalet. Vi lægger stor vægt på at få aktiveret så mange sanser som muligt og at spare på plastikken. Derfor vil forløbet udføres uden handsker, så eleverne rigtigt kan få fingrene i fuglene.

Alle kan deltage i forløbet, da vi tilpasser det til de forskellige klassetrin. 

Forberedelse

Hvis I vil lave forløbet indendørs, skal madkundskabslokalet bookes inden besøget.

Såfremt I ønsker at tilberede kødet over bål, er det vigtigt, at I sørger for, at I har brænde til rådighed samt bålgrej som kan bruges til tilberedningen. Vi forventer, at bålet er lavet, når vi kommer.

Formål

  • Eleverne får kendskab til fuglenes ydre og indre anatomi igennem en hands-on oplevelse, hvor alle sanser kommer i spil.
  • Eleverne bliver trygge ved at røre ved vildt og råt kød, og får en ”fra jord til bord” oplevelse.
  • Eleverne lærer at ordne fuglevildt og tilberede kødet.
  • Eleverne får mulighed for at sætte ord på jagt, samt de forskellige følelser, der kunne opstå i forbindelse med emnet.
Sted

På jeres skole