Fuglevildt på skolen

Beskrivelse

Hvordan fordøjer en fugl maden? Hvad bruger den sine fjer til? Hvordan har den tilpasset sig sit liv i naturen? Hvordan smager dens kød?

Det er nogen af alle de spørgsmål, I får svar på, når en formidler fra Natursamarbejdet kommer ud på jeres skole med fasaner eller andre vildfugle, som jægeren har skudt.

Eleverne deles ud på hold af ca. 5 personer i hver. Hvert hold får derefter en fugl. I fællesskab åbner vi fuglene, kigger på deres organer, undersøger fjer under mikroskop, snakker om tilpasning og sammenligner med menneskets anatomi. Vi snakker også om jagt og vilde fugle i Danmark. Hvis I har en bålplads på skolen, kan vi tilberede kødet over bål og smage på det. Det er også muligt at stege det i madkundskabslokalet, hvis I kan booke det. Vi lægger vægt stor vægt på at få sanserne i spil og sparer på plastikken. Derfor vil der ikke være handsker til rådighed, så eleverne rigtigt kan få fingerne i fuglene.

Alle kan deltage i forløbet, da vi tilpasser det til forskellige klassetrin.

Forberedelse

Hvis I vil lave forløbet indendørs, skal madkundskabslokalet bookes inden besøget.

Såfremt I ønsker at tilberede kødet over bål, er det vigtigt, at I sørger for, at I har brænde til rådighed samt bålgrej som kan bruges til tilberedningen. Vi forventer, at bålet er lavet, når vi kommer.

Formål

  • Eleverne får kendskab til fuglenes ydre og indre anatomi igennem en hands-on oplevelse, hvor alle sanser kommer i spil.
  • Eleverne bliver trygge ved at røre ved vildt og råt kød, og får en ”fra jord til bord” oplevelse.
  • Eleverne lærer at ordne fuglevildt og tilberede kødet.
  • Eleverne sætter ord på jagt samt de forskellige følelser, der kunne opstå omkring emnet.
Sted

På jeres skole