Gratis

Bioteknologi - Enzymer og fødevareproduktion

Beskrivelse

I Bioteknologi møder eleverne teknologier, hvor der gøres brug af levende organismer eller dele fra levende organismer til produktionsprocesser eller undersøgelser. Det kan eksempelvis være produktion af ost, is eller andre spændende ting.

Enzymer bruges i et væld af bioteknologiske sammenhænge, fx. i produktionen af forskellige fødevarer. Vi skal arbejde med brugen af enzymer til fødevareproduktion både teoretisk og praktisk.

Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM

Formål

  • At give eleverne mulighed for at få indsigt i, hvad bioteknologi er.
  • Eleverne vil arbejde med fødevareproduktion i teori og praksis
  • Eleverne får generel introduktion om enzymer og deres brug i fødevareproduktionen, samt hvordan disse enzymer kan produceres, blandt andet ved hjælp af gensplejsede mikroorganismer.
Sted

Udbydes på to af vores gymnasier:

  • Aarhus Gymnasium, Aarhus C, Dollerupvej 2, 8000 Aarhus C
  • Aarhus Gymnasium, Tilst, Kileparken 25, 8381 Tilst

Tilmelding