Gode gerninger

Pige med bagte boller

08.01.2021

DR Skole og DR Spire undersøger og inspirerer de ældste børnehavebørn og elever i 0. klasse til at lave gode gerninger.

Gør en god gerning, og hjælp med at samle ind til nogle af verdens mest udsatte. Sådan lyder budskabet fra den 11. januar, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets børnebiblioteker samler ind til Danmarks Indsamling sammen med de yngste danskere. Novo Nordisk Fonden donerer 20 kroner til Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning. Projektet kører frem til det store Danmarks Indsamling-show den 6. februar.

På DR Spire og DR Skole er der blevet udarbejdet nyt undervisningsmateriale til 0. klasserne og de ældste børnehavebørn med hilsner fra Motor Mille og Hr. Skæg. I materialet skal børnene undersøge og tale om, hvad det betyder at lave en god gerning og selv komme med idéer til, hvad en god gerning er.

Forløbene lægger op til, at børnene skal finde på gode gerninger, lave dem sammen og tage billeder af eller tegne gerningerne. Så kan de sende dem ind til Danmarks Indsamling eller udstille i børnehaven eller på skolen, så andre kan blive inspireret til at lave gode gerninger. Til sidst får de et flot diplom for deres indsats.

Kontakt

DR Skoles kontaktperson i projektet er tilrettelægger Cecilie Skøtt, cesk [at] dr [dot] dk, tlf. 28 30 50 71