Et danseforløb på skolen for 100 elever

30.11.2022

Skal din skole have Børnekulturhusets sidste ledige danseforløb 'Bust a Move' den 21. marts 2023? Skolen booker to danseforløb på én dag, sådan at 2 x ca. 50 elever kan få en helt speciel danseoplevelse.

Hvert forløb består af et laboratorium, hvor eleverne danser sammen med dansere fra dansekompagniet samt en kort forestillingsdel, som også kan være del af laboratoriet. 

Bust a Move tager afsæt i kendte danse fra populærmusik, som mange kun kender fra musikvideoer og sociale medier, men som stammer fra en lang historie af afroamerikansk kultur og stilarter som bl.a. lindyhop, tap, jazz, locking, hiphop, popping, house og vogue.

I får besøg af tre dansere - den professionelle dansetrup 'Holdet', som vil levere en medrivende forestilling med høj energi, hvor I som publikum går fra at være tilskuere til medspillere og til sidst dansere. Vi både taler om og oplever, hvordan det at danse påvirker os. 

Bust a Move ser vi på, hvordan popkultur kan forene mennesker verden over i samvær og bevægelse. Når vi bruger musik, som mange kender fra hverdagen, er det en invitation ind i danseforestillingen og en anerkendelse af, at det, som mange børn og unge går op i, har værdi – kunstnerisk og samfundsmæssigt.

Målgruppe: 4. - 9. klasse. I hvert forløb deltager to klasser, som er nogenlunde jævnaldrende, men de to forløb kan godt være forskellige aldersmæssigt, fx en 4. og en 5. klasse deltager i første forløb og en 7. og en 8. klasse deltager i andet forløb.
 

Yderligere information