Danseforløb på jeres skole

11.08.2021

Du kan nu tilmelde din klasse til et danseforløb ude på jeres skole. Hvert forløb består af et laboratorium, hvor børnene danser sammen med dansere fra et udvalgt dansekompagni samt en kort forestillingsdel, som også kan være del af laboratoriet.

0.-3. klasse: Matta Matta 2.0
Afvikles i perioden: 31.01.2022 - 10.02.2022

Matta Matta 2.0 er en interaktiv, legende forestilling i gymnastikmåtternes land. Som aktivt publikum får man mulighed for at hoppe og lande, falde og stå op igen. Forestillingen har elementer af både dans og sport og er på én gang kantet og blød. Sammen med de tre dansere er publikum på første række i en udforskning af fysikalitet på store og små måtter.

4.-9. klasse: Med kroppen på opdagelse
Afvikles i perioden: 09.11.2021 - 18.11.2021

Hvordan føles det, når vi opdager, at vi hele tiden er med til at skabe og påvirke den virkelighed, som vi deler med hinanden?
Med kroppen på opdagelse inviterer os med på en rejse, hvor vi undersøger verden gennem bevægelse, ord, krop og musik.
Sammen med tre professionelle dansere udforsker vi, hvordan man kan blive klogere med kroppen ved at være med i den kreative proces.

Danserne er i spil på gulvet, mens eleverne bliver involveres via forskellige valg, som de skal tage stilling til. På den måde er eleverne selv med til at skabe koreografien og være aktive i dansen. Og de opdager, at ikke to oplevelser er ens – at deres valg har indflydelse på deres egen og kammeraternes oplevelse.

Danserne/performerne sørger for, at øvelserne kan udføres i overensstemmelse med de gældende afstandsregulativer.

Skolen booker to danseforløb på én dag, sådan at 2 x ca. 50 elever kan få en helt speciel danseoplevelse.

Lærerkursus:

Vi anbefaler, at du som foreberelse deltager i Dansehallernes lærerkursus:

Vil du være bedre til at formidle glæden ved at danse og bevæge sig i skolen? Savner du konkrete redskaber til arbejdet med bevægelse og udtryk?
Så har du chancen med denne workshop fra Dansehallerne. Workshoppen er praktisk og henvender sig til lærere, som har lyst til at tage fat om dansen som æstetisk funderet sprog, hvor det er kroppen, der udtrykker og kommunikerer.

Workshoppen kan stå alene eller kombineres med, at Dansehallerne besøger jeres skole med forløbende 'Med kroppen på opdagelse' eller Matta Matta 2.0'