Med kroppen på opdagelse

Beskrivelse

Børnekulturhuset præsenterer sammen med Dansehallerne og KORA (tidl. Dans for Børn) dansekompagniet Running Sculptures' forestilling og danselaboratorium 'Med kroppen på opdagelse'.

Vi tilbyder:
Danseforløb til mellemtrin og overbygning. Hvert forløb består af et laboratorium, hvor børnene danser sammen med danserne fra 'Running Sculptures', samt en kort forestillingsdel, som også kan være del af laboratoriet. Varighed pr. forløb er 90 minutter, hvor 50 børn kan deltage.

Forestilling og laboratorium:
Hvordan føles det, når vi opdager, at vi hele tiden er med til at skabe og påvirke den virkelighed, som vi deler med hinanden? Med kroppen på opdagelse inviterer os med på en rejse, hvor vi undersøger verden gennem bevægelse, ord, krop og musik.
Sammen med tre professionelle dansere udforsker vi, hvordan man kan blive klogere med kroppen ved at være med i den kreative proces. Danserne er i spil på gulvet, mens eleverne bliver involveres via forskellige valg, som de skal tage stilling til. På den måde er eleverne selv med til at skabe koreografien og være aktive i dansen. Og de opdager, at ikke to oplevelser er ens – at deres valg har indflydelse på deres egen og kammeraternes oplevelse.

Danseforestillingerne gennemføres med forbehold for ændringer, da de sker under hensyntagen til gældende restriktioner. Da der kan være forskel på restriktioner fra skole til skole, vil der være en dialog direkte mellem dansekompagniet og den enkelte skole om den konkrete afvikling af forestilling og laboratorium.

Skolen booker to danseforløb på én dag: 2 x 50 børn.
Det kunne være kl. 8.30-10.00 og 10.30-12.00 eller måske kl. 11.30-13.00 og 13.30-15.00, så danserne har en halv times pause mellem forløbene.
Du skal skrive tidspunkterne, som I ønsker, når du tilmelder.

Minimum to voksne skal deltage aktivt under hele forløbet. De samme voksne under hele besøget.

Forberedelse

Eleverne skal møde omklædte i træningstøj.

Formål

En praktisk workshop, bestående af en eksperimenterende laboratoriedel, hvor eleverne bliver inviteret ind i performernes univers for at lege med forestillingens elementer.

Sted

På jeres egen skole

Undervisningsmateriale

Download invitationen (PDF) med alle praktiske informationer her:

Tilmelding