Oplev udvandringen til Amerika

12.05.2022

Tag dine elever (4.-8. klasse) med på rejsen over Atlanten i Børnekulturhusets dramaforløb 'Flugten til Amerika', hvor alle sanser sættes i spil. Der er nu åbent for booking til efterårets forløb.

Fra 1840 til 1914 rejste mindst 309.000 danskere til Amerika for at skabe en ny tilværelse. De brugte alle deres sparepenge og pakkede de få ejendele, som kunne være i bagagen, inden de vinkede farvel til det gamle fædreland. De færreste kunne tale andet end dansk, men alligevel troede de på, at de nok skulle klare sig, når de kom frem til det kontinent, hvor drømmene kunne gå i opfyldelse.

I dette dramaforløb får eleverne en rolle som familiemedlem i familier, der står overfor at skulle udvandre til Amerika. Gennem praktiske øvelser og fiktive situationer får de mulighed for at reflektere over flere af de beslutninger og drømme, som de danske udvandrere stod med i slutningen af 1800-tallet. Forløbet starter med forberedelse til familierollerne og går derefter over i en vekselvirkning mellem rollespil i scenografiske omgivelser og refleksioner om det oplevede. Undervejs indlægges informationer om de realiteter, som udvandrerne oplevede – eller var udsat for …

Yderligere information
Hent invitationen (PDF) til print her: