Netværket for visuel kunst for børn og unge

05.09.2019

Har du en særlig interesse i børn, unge og billedkunst, så meld dig til netværksmødet d. 26. september kl. 16.00 - 19.00

På mødet vil der være et oplæg fra keramiker Lea Nielsen, der er en del af trioen Dirty Go Clay Band, der arbejder med ʻøjeblikkeʼ, som det tidspunkt, hvor man er fuldt ud tilstede og nærværende i livet. Dirty Go Clay Bands mission er at fastfryse disse øjeblikke i keramiske værker.

Vi skal derudover se Kompetencecenterets nye lokale, og der vil være en rundvisning i huset, hvorefter vi skal tale om Billedkunstens Dag 2020. Her er der mulighed for at dele erfaringer, udveksle ideer og skabe nye samarbejdsrelationer.

Sted: Aarhus’ ”nye” børnekulturhus, der har til huse på Brobjergskolen, Valdemarsgade 1F, 8000 Aarhus C (skråt over for Musikhuset)

Tilmelding: Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmeldingsfrist d. 23. september til jane [at] bornkunstogbilleder [dot] dk

---

Billedkunstens dag
I det kommende år vil Kompetencecenteret have fokus på temaet ”Kunst og bevægelse”. Vi foreslår derfor, at denne overskrift også er et gennemgående tema for Billedkunstens Dag i Region Midtjylland. Erfaringerne fra tidligere år viser, at det kan være både interessant og inspirerende at arbejde inden for det samme tema, men det er også vigtigt for os at understrege, at man naturligvis kan deltage i netværket og/eller Billedkunstens Dag, selvom man vælger at arbejde med et andet tema.

Billedkunstens dag i 2020 er onsdag d. 11. marts.

Masterclass
Ud over netværksmødet, vil der i november blive udbudt en masterclass i tegning på Animationsskolen i Viborg d. 30. nov. Den tager afsæt i både eksperimenterende og klassik tegning. Indbydelse kommer senere.

På Animationsskolen i Viborg har de også fokus på tegning, og d. 21. sep. arrangerer de en tegneevent med den koreanske tegner Kim Jung Gi.

Landskonference for Børn, Kunst og Billeder
Landskonferencen finder i år sted i Nyborg d. 1.- 3. nov. På konferencen stilles der skarpt på samlinger og på, hvad der kan opstå, når det at samle bliver motiv, tænkning eller metode i kunstneriske processer. Fra kunstens verden kender vi samlingerne, samlerne og dem, der skaber i og gennem samlinger. Fra børnenes verden kender vi samlertrangen, samlerstolthed og skæve samlingskategoriseringer. Tilmelding skal ske fra foreningens hjemmeside: www.bornkunstogbilleder.dk

Med støtte fra Region Midtjylland arbejder Kompetencecenteret for børn, unge og billedkunst lige nu med at styrke netværket for visuel kunst for børn og unge i regionen.