Gratis

Ultra:bit - kodning på en virksomhed

Beskrivelse

Kom og oplev hvordan man arbejder med teknologi og kodning hos EG i Aarhus.

Igennem dette undervisningsforløb i Natur/teknologi, vil eleverne lære simpel kodning og få en forståelse for, hvordan teknologi virker. Eleverne lærer, hvordan en proces kan nedbrydes til flere trin, og at computere gør præcis det, man koder dem til. Som en del af forløbet bruger eleverne deres mikrocomputer til selv at kode.

Undervisningsforløbet er udviklet til Natur/teknologi på 4. årgang. Det opfylder en række Fælles Mål inden for Undersøgelse, Modellering og Kommunikation i Natur/teknologi og bidrager endvidere til opfyldelse af målene i fagene Uddannelse & job og Teknologiforståelse.

Forløbet er udviklet af DA Åben Virksomhed

Formål

Eleverne får en forståelse af, hvordan man kan formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen og udføre dem. Eleverne lærer at bryde en proces ned i små dele og kode de enkelte dele ind i deres mikrocomputer. Undervisningsforløbet udnytter, at eleverne alle sammen har fået en mikrocomputer, gennem klassens deltagelse i DR’s projekt Ultra:bit. Det er en oplagt chance til at give eleverne en endnu bedre forståelse af de mange muligheder, som kodning giver.

Samtidig møder eleverne forskellige jobfunktioner, der findes i en teknologibaseret virksomhed, og de vil stifte bekendtskab med de ansattes uddannelsesbaggrund og karriereveje.

Når du og klassen har gennemført dette forløb, har I:

  • En forståelse for kodning og ved, hvor vigtig en forudsætning det er for mange af de danske virksomheder
  • En forståelse af, hvordan teknologier virker i virkeligheden
  • Lært at formulere et problem og dets løsninger på en måde, så en computer kan følge de trin, der er i processen, og udføre dem
  • Lært simpel kodning ved at bryde en proces ned i små dele og kode disse ind i mikrocomputeren
Sted
EG
Dusager 25
8200 Aarhus N
Undervisningsmateriale
Tilmelding

Spørgsmål til det faglige indhold:
Louise Willumsen
DA Åben Virksomhed
29 20 03 15
lew [at] da [dot] dk

Book tilbuddet ved at kontakte:
Dorte Haslev Sørensen
EG
72 60 13 77/ 20 85 97 64
dorte [dot] h [dot] sorensen [at] eg [dot] dk