Haver til Maver

Beskrivelse

Giv dine elever muligheden for at lære i naturens unikke læringsrum. Tag på en opdagelsesrejse med Haver til Maver, hvor I på otte udeskoledage lærer med hele kroppen - hænder, øjne, ører, hjerne og hjerte.

Hver klasse får deres egen køkkenhave, som de skal så, passe og høste. På hvert besøg er de også en tur i udekøkkenet, hvor de laver enkle, sunde og lækre retter af deres egne grønsager.

Forskning viser, at udeskole, udover højt fagligt udbytte, også giver større rummelighed og øger samarbejdsevnerne hos eleverne. Vores fokus på anerkendende og involverende undervisning understøtter dette. Udeskole giver desuden gode muligheder for indlæring, da det faglige indhold er forbundet med konkrete oplevelser.

Eleverne vil i løbet af otte udeskoledage få erfaringer med havedyrkning, økologi, ernæring, madlavning, bæredygtighed og sammenhængsforståelse. I vil hver gang møde fagpersoner i haverne og køkkenet, der sikrer, at det faglige fokus er i overensstemmelse med elevernes niveau.

Som lærer får du ny inspiration, bl.a. til hvordan FN’s verdensmål kan inddrages i undervisningen på skolen efterfølgende.

Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM

Formål

  • At give eleverne oplevelser, de kan bruge til at forstå større sammenhænge i verden fra fotosyntese til madspild.
  • Naturfaglig dannelse.
  • Sammenhængsforståelse. 
  • Bæredygtig adfærd.
  • Sundhed og mad.
  • FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.
Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
25.01.2022