Gratis

Brug Natursamarbejdet

Beskrivelse

Skoler er meget velkomne til at bruge Natursamarbejdet på egen hånd. Det er helt gratis! Hvis I vil være sikker på, at f.eks. bålpladsen ledig, er I nødt til at booke på forhånd.

Vildstedet: Book en vikingehytte hvor der er plads til 100 elever, bålplads, adgang til vand, udendørsborde, bålgrej o.m.a.

Kikkerter: Tag på fugletur med eleverne til fugletårnet. Vi har både ark og kikkerter til fri afbenyttelse.

3 Sansehuse: I sansehusene finder I aktiviteter til forskellige alderstrin. Hvert sansehus har et tema: 1) Natursamarbejdets dyr og planter, 2) Nærnaturen, 3) Energi og vejr (denne er mest egnet for skolebørn).

Bålplads: Vi har flere bålpladser, som I er velkomne til bruge. Vi stiller gerne brænde o.a. frem.

Springbane: Her kan I udforske børnenes fysik og springevner og sammenligne med dyr, I kender.

Vandhulstur: I kan låne fiskenet, bakker m.v., så I kan udforske livet i vandhullet.

Affaldskirkegård: Følg nedbrydningsprocessen af forskelligt affald.

Krible-Krable land: Vi har et helt land, Krible-Krable land, hvor smådyerne er vilde med at bo. Tag krible-krable kufferten med og kig under træ og sten.

Kartemaskine: Vil I karte uld, som I kan tage med hjem til videre brug, kan vi stille både med uld fra egne lam og en kartemaskine.

Formidlingsrummet: Her finder I sjove kasser som beskriver vores aktiviteter, en høkasse til fri afbenyttelse, hvis man skal have varmet risengrød samt aktivitetskufferter, som understøtter vores aktiviteter. Der er kostumer i de fleste kufferter til udklædning og rollespil. Vi har bla. kufferter om bier, krible-krable, heste, høns, får o.m.a.

Formål

  • Få et ekstra uderum på Natursamarbejdet, hvor der er højt til loftet og alle sanser kommer i spil. Her kan I selv inddrage fagene eller I kan få nye ideer til, hvordan I kan arbejde med de forskellige naturfaglige emner på Natursamarbejdet og senere hjemme på skolen.
  • Eleverne får mulighed for at gå på opdagelse, udforske og eksperimentere i nye rammer. De oplever dyrenes adfærd og færden på hel tæt hold, prøver kræfter med vind og vejr eller bare nyde de autentiske omgivelser.
Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand
Undervisningsmateriale

Bålplads

Affaldskirkegård

Krible-Krable Land

Sansehusene

Spring om kap med dyrene