Foredrag med Danmarks første astronaut

02.03.2015

Stenomuseet, udskoling og ungdomsuddannelserne. Tag dine elever med til en spændende eftermiddag med Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen.

Danmarks første astronaut Andreas Mogensen bliver den 1. september sendt ud i rummet til Den Internationale Rumstation ISS og d. 17. marts kl. 16.30 er vi så heldige, at han lægger vejen forbi Søauditorierne i Universitetsparken. Her fortæller han om livet som astronaut, viser film fra rummet og rumstationen ISS, hvor han skal arbejde.

På ISS skal Andreas udføre forskellige eksperimenter bl.a. teste en særlig dragt, der skal simulere Jordens tyngdekraft for at nedsætte de negative påvirkninger, som den vægtløse tilstand har på kroppen. Der skal sendes danskbyggede satellitter fra Aalborg Universitet i kredsløb om Jorden for at følge trækfugle og skibstrafik og afprøves ny teknologi til fjernstyring af robotter via kommunikationskanaler med meget stor forsinkelse på. Det simuleres mellem rumstationen og Jorden, hvor en robot på Jorden skal styres fra rumstationen.

Bestil gratis billetter på www.stenomuseet.dk

I tilfælde af pladsproblemer vil der blive livestreamet til sideauditorierne.

Arrangementet varer ca. 1 time og er en del af projektet 'Rumrejsen 2015', som er støttet af Lundbeckfonden og Nordea-fonden.

Det er muligt at sende spørgsmål til Andreas på stenomuseet [at] si [dot] au [dot] dk eller på Steno Museets Facebook profil og på den måde få indflydelse på, hvad Andreas fortæller om til arrangementet d. 17. marts.

Billedet er udlånt af NASA