Aarhus Teater

Præsentation

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene med fire faste scener: Store Scene, Scala, Stiklingen og Studio. Vi har i gennemsnit et publikum på ca. 110.000 årligt heraf knap 40.000 unge under 25 år. Vi er omkring 100 faste medarbejdere foruden et større antal gæster. Teatret arbejder desuden tæt sammen med Skuespilleruddannelsen og Dramatikeruddannelsen fra Den Danske Scenekunst Skole, som er beliggende i Teatergaden.

Pædagogisk profil

AARHUS TEATER LÆRING
Aarhus Teater har en professionel læringsafdeling med kompetente undervisere, der arbejder i rummet mellem skole og teater. Aarhus Teater Læring tilbyder en række teaterpædagogiske tilbud til skoler i grund- og ungdomsuddannelserne. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at forene læring, trivsel og dannelse i vores forløb. Lærere og deres elever kan bl.a. deltage i teater- og skriveværksteder, præsentation og formidling, lærerkurser, undervisningsmaterialer, møde med skuespillere og rundvisninger og meget andet. Herudover tilbyder Aarhus Teater i sæson 2020/21 billige ungdomsbilletter til skoler til kun 80 kr. til alle teatrets forestillinger mandag - torsdag (med undtagelse af familieforestillingen, hvor ungdomsprisen gælder alle dage).

En tur i teatret kan være med til at skabe øget trivsel i klassen. Men, som flere forskningsresultater viser, kan inddragelse af scenekunst i undervisningen være med til at skabe øget læring, lige som det fremgår af forskningen, at æstetiske lærerprocesser en klar effekt på børn og unges læring - og får dem til at blomstre. Både menneskeligt og fagligt. En tur i teatret kan altså være mere end "flødeskum" i en travl skoledag.

Se vores skolebrochure 2019/20
 

Kontakt
AARHUS TEATER LÆRING (ATL)
Pædagogisk kontakt / bestilling af værksteder
Aarhus Teater Billetservice
Bestilling af billetter og rundvisning (IKKE værksteder)
70213021
Træffetid Mandag - fredag kl. 10-16

Forløb udbudt af Aarhus Teater

Dagtilbud

Grundskole

Ungdomsuddannelse

Kursus