Aarhus Teater

Præsentation

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene med fire faste scener: Store Scene, Scala, Stiklingen og Studio. Vi har i gennemsnit et publikum på ca. 110.000 årligt heraf knap 40.000 unge under 25 år. Vi er omkring 100 faste medarbejdere foruden et større antal gæster. Teatret arbejder desuden tæt sammen med Skuespilleruddannelsen og Dramatikeruddannelsen fra Den Danske Scenekunst Skole, som er beliggende i Teatergaden.

Pædagogisk profil

AARHUS TEATER LÆRING
Aarhus Teater har en professionel læringsafdeling med kompetente undervisere, der arbejder i rummet mellem skole og teater. Aarhus Teater Læring tilbyder en række teaterpædagogiske tilbud til skoler i grund- og ungdomsuddannelserne. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at forene læring, trivsel og dannelse i vores forløb. Lærere og deres elever kan bl.a. deltage i teater- og skriveværksteder, præsentation og formidling, lærerkurser, undervisningsmaterialer, møde med skuespillere og rundvisninger og meget andet. 

En tur i teatret kan være med til at skabe øget trivsel i klassen. Men, som flere forskningsresultater viser, kan inddragelse af scenekunst i undervisningen være med til at skabe øget læring, lige som det fremgår af forskningen, at æstetiske lærerprocesser en klar effekt på børn og unges læring - og får dem til at blomstre. Både menneskeligt og fagligt. En tur i teatret kan altså være mere end "flødeskum" i en travl skoledag.

Se vores skolebrochure for 23/24 her

Kontakt
Aarhus Teater Læring (ATL)
Pædagogisk kontakt / bestilling af værksteder
Aarhus Teater Arrangement
Bestilling af rundvisning og mød en skuespiller (IKKE værksteder)
70213021
Træffetid Mandag - fredag kl. 10-16
Aarhus Teater Billetservice
Billetbestilling til skoleforestillinger og ordinære aftenforestillinger med skolepris
70213021

Forløb udbudt af Aarhus Teater

Dagtilbud

Grundskole

Lagerlöf

Periode: 14.11.2024 - 14.12.2024

Udbyder: Aarhus Teater

Emne: Demokrati og medborgerskab, Film, musik, teater og dans, Kulturhistorie og tro, Litteratur og medier

Læs mere

Lagerlöf på Aarhus Teater

Ungdomsuddannelse

Nyheder