Sandsport for hundredvis

Beskrivelse

Vores udgangspunkt er beachvolley, men sandsport kan være så meget andet: Spikeball, Ultimate, beachtennis, beachhåndbold, beachfodbold, men også klassikere som høvdingebold og rundbold bliver sjovere (og mere udfordrende), når det foregår i sand. Og forskellige mere samarbejdskrævende og tillidsskabede discipliner, hvor eleverne skal hjælpe hinanden og fx have bind for øjnene. Alt sammen aktiviteter, som vi har de perfekte rammer til at facilitere med vores engagerde coaches. 

Med andre ord arrangerer vi i samarbejde med jer en dag i sandet, hvor det ikke bare er beachvolley, men også andre spil, som samlet giver eleverne en forståelse for, hvad sand betyder for motorikken - både begrænsninger og muligheder - som de ikke kender fra gulvet indenfor. Det er særlig krævende at bevøge sig i sandet, så det bliver også en krævende dag for eleverne. 

Det kan være svært for elever at holde gejsten oppe i mange timer med den samme sport, når det ikke nødvendigvis er ens favoritsport eller noget, man har særlig meget erfaring med eller er specielt dygtig til. Det oplever vi typisk, når vi underviser klasser i beachvolley. Derfor er kombinationen af flere spil i sandet en oplagt måde at skabe begejstring hen over mange timer - på grund af variationen, dynamikken med hyppige skift og fordi typen af krav ændres fra aktivitet til aktivitet, så flere elevers motivation og lyst stimuleres samlet set. 

Vi har typisk en eller flere trænere med i sandet til afviklingen af dagen, og her prioriterer vi også at give eleverne fif til beachvolleyspillet undervejs, så vi også har et minimum af læring med indover. 

Formål

  • I Beach Park Aarhus kan vi have hundredvis af elever i gang samtidig. Vi tilbyder at være vært for nogle store, fælles sandsportsaktiviter på tværs af mange klasser, klassetrin eller skoler. Fællesnævneren er, at eleverne introduceres til nye sportsgrene og udfordres på at bevæge sig i sand.
Sted
Aarhus Beachvolley Club
Bodøvej 209
8200 Aarhus N.