Fantastiske fortællinger

Beskrivelse

Eleverne kommer til at møde museumsrummet og sammen med omviseren blive klogere på, hvad det særlige ved et kunstmuseum er. I kommer rundt i gallerierne og børnene skal tolke kunstværker ud fra deres fantasi og nysgerrighed.

Guldalderkunstneren Martinus Rørbys: Brønden på pladsen St. Sophia ved Seraillets port i Konstantinopel (1846) er et godt eksempel på guldalderkunsten. Lader vi børnene komme til, er der sikkert andre historier, der gemmer sig i værket. Hvem er menneskene? Hvad hedder de? Kender de hinanden? Hvordan mon det er at have en kamel? Og hvem er manden på den flotte hvide hest? Spørgsmålene er mange, svarene farverige og fantasifulde, når børnenes fantasi slippes løs.

Billedkunst: Billedanalyse, Dansk: fremstilling

Forberedelse

Forud kan I arbejde med: https://www.aros.dk/media/2823/artifakti_your_rainbow_panorama_med_links...

Inden besøget vil vi bede jer om at orientere jer i retningslinjerne for besøg på ARoS: https://www.aros.dk/da/laering/skoler-og-institutioner/faerdselsregler-p...

Formål

Fantastiske fortællinger handler om at være nysgerrig. Om sammen at skabe fortællinger ved at bruge nysgerrigheden og fantasien. Det handler også om at være på museum, at indgå i dialog og at udtrykke sig analytisk om billeder.I kan bruge forløbet til at understøtte eleverne arbejde med kompetenceområdet billedanalyse.

  •  Eleverne for forståelse og praksis erfaring med billedkomposition og billedfunktion. Igennem dialogen om elevernes oplevelse af malerierne, opfordres de til at  bruge enkelte fag ord og til at udtrykke sig om indhold og opbygning.

Forløbet fungerer også tværfagligt. Det kan inspirerer elevernes fantansi og bruges som case for efterfølgende arbejde med kompetenceområdet fremstilling i danskfaget. Undervejs i forløbet skal der digtes en historie.

  • Igennem aktiv deltagelse får eleverne indsigt i sammenhænge mellem begyndelse, midte og slutning og udtrykker sig legende om billeder og fortælling.

I kan på egen hånd besøge Your rainbow panorama og få et unikt blik ud over Aarhus.

Vi glæder os til at ser jer herinde.

Sted
ARoS
Aros Allé 2
8000 Aarhus C