Aarhus Rådhus – Rundvisning

Beskrivelse

I 1941 fik Aarhus et nyt og moderne rådhus, men ikke uden sværdslag. De to unge arkitekter, der stod bag – Arne Jacobsen og Erik Møller – havde tegnet et hus, der efter mange borgeres mening var for moderne, og så manglede det tilmed et tårn! Tårnet kom med på de endelige tegninger, rådhuset blev bygget, og i dag er alle glade for den flotte funkisbygning.

Kom med indenfor og bliv klogere på den berømte bygnings historie og arkitektur. Også møblerne og interiøret, som en tredje ung arkitekt – senere verdenskendt møbeldesigner - Hans Jørgensen Wegener stod bag, er værd at opleve. 

På vores rundtur i huset ser vi nogle af de lokaler, der normalt ikke er åbne for offentligheden: F.eks. det smukke vielseslokale og den flotte byrådssal, hvor byrådspolitikerne mødes hver 14. dag, og hvor også Børne- og Ungebyrådet holder sine møder.

Selvfølgelig stiger vi også til vejrs i det 60 meter høje rådhustårn, hvor vi kommer helt tæt på rådhusets store, nyrestaurerede klokkespil, kan beundre den flotte panoramaudsigt over byen og spotte alle de mange interessante bygninger og attraktioner, som Aarhus har at byde på. 

Rådhuset byder på mange spændende historier. Undervejs vil vi blandt andet komme ind på nogle af de dramatiske begivenheder, som skete under den tyske besættelse i årene 1940-45, der også berørte byens dengang nye rådhus. 

NB! Rundvisningen kan efter ønske – ud over dansk – foregå på engelsk eller tysk. 

Formål

  • at give eleverne kendskab til en af Aarhus' mest ikoniske og arkitektonisk interessante bygninger.
  • at give eleverne kendskab til rådhusets historie set i sammenhæng med byens udvikling i årene op til beslutningen om at opføre huset.
  • med rådhuset som eksempel at give eleverne et indtryk af besættelsestidens Aarhus her i 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen.
  • at give eleverne et indblik i, hvordan en storby som Aarhus styres og administreres. Ikke mindst, hvordan det lokale demokrati udfolder sig i byrådet.
Sted
Aarhus Rådhus
Rådhuspladsen 2
8000 Aarhus C

Ved hovedindgangen til rådhuset. 

Tilmelding