Aarhus Vand A/S

Præsentation

Aarhus Vand er et af landets førende vandselskaber. Vi leverer drikkevand, renser spildevand og arbejder med klimatilpasning i Aarhus Kommune. Vi tilbyder gratis rundvisninger på vores vandværker og renseanlæg til alle grundskoler, gymnasier og erhvervsuddannelser i Aarhus Kommune. Vi har gæster i næsten alle aldre og tilpasser besøget til din gruppe.

Vi tilbyder både online og fysiske besøg. Fysiske besøg er afhængig af Covid-19 situationen i samfundet og er som udgangspunkt ikke muligt før vi er ovre pandemien.

Online besøg
Et online besøg varer ca 45 minutter og afholdes på Teams. Vi viser video, præsentation og aktiverer eleverne igennem spørgmål og dialog. Læs mere om online besøg her.

Fysiske besøg
De fysiske besøg foregår på vores vandværker og renseanlæg i Aarhus Kommune. Vi kombinerer rundturen på anlægget med oplæg og hands-on aktiviteter.

Tema drikkevand
Vi følger vandet vej fra regn, grundvand og til helt hjem til vandhanen. I får mulighed for at smage på grundvand direkte fra en af vores grundvandsboringer, og selvfølgelig igen efter vandet er blevet behandlet på vandværket. Vi gennemgår problematikkerne omkring grundvand som ressource, og ser på hvordan vi arbejder med at sikre rent vand ind i fremtiden. Vi ser på de behandlingstrin vandet skal igennem inden det er klar til at blive transporteret hjem til jer. Vi undersøger også jeres vandforbrug, og tager en dialog om hvad I kan gøre for at passe på vores gode og unikke vandressource her i Danmark. Ved besøget lægger vi vægt på en blanding af rundvisning/fortælling og dialog med eleverne, og på at gøre besøget så relevant for elevernes hverdag som muligt.

Tema spildevand
Vi følger vandets vej fra det bliver brugt hjemme hos jer, igennem rensningen af vandet på renseanlægget, og til vandet igen ender ude i havet. Renseanlæggets opgave er at rense spildevandet effektivt, så vi påvirker vores fælles vandmiljø mindst muligt. I får en rundvisning på renseanlægget hvor vi kommer igennem de forskellige behandlingstrin og hvad der kendetegner de forskellige metoder. Bl.a. får I indsigt i hvordan vi udnytter baterier til at rense spildevandet. Et besøg på et af vores renseanlæg veksler mellem faglige oplæg, dialog og rundvisning på renseanlægget.

Et renseanlæg har udviklet sig meget igennem de seneste år. Nu har vi mulighed for at udnytte spildevandet til at lave gødning og energi i form af strøm og varme. Vi ser derfor spildevand som en ressource som der er mange muligheder for at bruge intilligent nu og i fremtiden.

Klik her for at gå til bookingsiden

Forløb udbudt af Aarhus Vand A/S

Grundskole

Ungdomsuddannelse

Tildelt budget
CVR
32 56 23 61