Zzzzov med hajerne

Beskrivelse

Hvem drømmer ikke om at gå rundt med lommelygter blandt hajerne i det store, nattemørke Kattegatcenter? Nu kan drømmen blive til virkelighed – og ja, også til en drøm. Godt og vel 8000 elever bliver hvert år bidt af hajer, når de overnatter her hos os. Og det er ikke så sært. Akvarierne er dobbelt så flotte i natbelysningen, og det er super fascinerende at sove i hajtunnellen med kun seks cm til de store dyr eller ved siden af rørebassinerne, hvor det forunderlige liv både kan ses og høres. Men inden, vi sover, må vi lige høre en masse om hajerne! Eleverne skal også dissekere blæksprutter, der senere kastes ud som foder i den store hajtank. Hen på aftenen er der opgaveløb, hvor det skal vise sig, om dagens undervisning har bidt sig fast. Alt i alt en uhyggeligt hyggelig klassetur til Kattegatcentret.

Se hele aftenens program for 'Zzzov med hajerne'

Pris
Ét hold Zzzzov med hajerne består af maksimalt 30 personer. Heraf må der højst være 28 elever eller højst 6 voksne. Det er muligt for store klasser på højst 28 elever at få flere end to voksne med, men det koster 375 kroner pr. person udover de maksimalt 30 personer. Hvis der er flere end 28 elever i klassen, skal I booke to hold Zzzzov med hajerne.

Pris pr. hold i 2017 og 2018 er 5300 kr. på søndage, mandage, tirsdage og onsdage. 6.300 kr. på torsdage, 6800 kr. på fredage og lørdage. Prisen er inkl. forplejning og egen underviser gennem hele arrangementet..
Depositum: 2.000 kr.

Som hovedregel vil der være to hold ’Zzzzov med hajerne’ i Kattegatcentret på samme tid. Ønsker I hele Kattegatcentret for jer selv ("Alenehold"), kan det selvfølgelig også lade sig gøre. kontakt for at høre om prisen her
Diplomet for at have deltaget i ’Zzzzov med hajerne’ giver gratis adgang til Kattegatcentret et helt år - og med det i hånden, kan man tilmed blive hajfodrer

Forberedelse

Du kan downloade og læse Kattegatcentrets hæfter om hajer og blæksprutter her:
Kattegatcentrets hæfte om hajer
Magiske blæksprutter DEL 1
Magiske blæksprutter DEL 2

Formål

Målet er at gøre dine elever lige så fascinerede af hajer, som vi selv er! Vores fornemmeste opgave er derfor at lære eleverne om hajernes udviklingshistorie og de særlige tilpasninger, der har gjort dem til havet top-rovdyr. Alene det at have sovet lige under eller ved siden af store tropiske hajer er en oplevelse, der bider sig fast for livet. Til 'Zzzzov med hajerne' lærer eleverne.

  • at dyr – i dette tilfælde hajer – der umiddelbart forekommer ens, er yderst forskelligt tilpasset fra art til art
  • hvad der er kendetegnende for alle bruskfisk - at dissekere blæksprutter til hajfoder – og de for bonusviden om blæksprutters morfologi

Under besøget vil eleverne opleve de store tropiske hajer blive fodret, og de vil selv håndfodre andre dyr i vores store rørebassin. Det faglige opgaveløb, 'Søstjerneløbet', opsummerer dagens input, og lader eleverne bruge deres nyerhvervede viden.

Sted
Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenaa
Tilmelding

Lav en bookingforespørgsel via vores hjemmeside.

Når vi har modtaget jeres bookingforespørgsel kontakter vi jer altid for at afstemme og opfylde jeres forventninger til jeres besøg.

Tilmelding