Verdensmål på spil

Beskrivelse

Verdensmål på spil

FN-forbundets skoletjeneste kommer ud på skoler og faciliterer spillet. I en kombination af klassisk brætspil og app sættes verdensmålene på spil. Der startes med indledende oplæg - inden der spilles i grupper - og efterfølgende samles der op i en afsluttende diskussion. Der skal kun bruges ét device pr. spilgruppe. App'en hentes gratis via App Store eller Google Play.

Interesserer du dig for FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling - og har brug for et redskab i undervisningen til at give eleverne en forståelse af verden gennem spørgsmål, fakta, dilemmaer og diskussioner omkring bæredygtig udvikling.

Hvert hold er på en mission, hvor det gælder om at opfylde verdensmålene. Dette gøres ved at svare rigtigt på spørgsmål – og undervejs støder holdene på udfordringer med scenarier fra den virkelige verden. Endvidere bliver holdene præsenteret for dilemmaer, hvor de skal diskutere sig frem til enighed for at kunne flytte sig videre. 

Formål

Formålet er ikke bare at give kendskab til verdensmålene, men i højere grad at få eleverne til at reflektere over målene og ikke mindst deres egen rolle i forhold til bæredygtig udvikling. Spillet er udviklet til elever i henholdsvis udskolingen og gymnasium, men kan spilles af alle med interesse i verdensmålene. I app’en vælger man enten niveauet BASIS eller AVANCERET. Mange af spørgsmålene på de to niveauer er de samme, men formuleringer og spredning i svarmuligheder varierer.

Spillet er relevant i samfundsfag, geografi, historie, dansk og biologi. Det kan bruges enkeltstående eller i forbindelse med temauge eller i et projekt om ét eller flere af målene.