Gratis

Træd indenfor i et bigband 2024

Beskrivelse

Aarhus Jazz Orchestra inviterer igen indskolingselever fra Aarhus Kommune til en anderledes koncertoplevelse, hvor eleverne får mulighed for at komme helt tæt på musikken.

Vi åbner orkestret op, så børnene kan træde indenfor og opleve instrumenter og musikere på tæt hold. Hvordan mærkes det i maven, når en tenorsaxofon spiller et Bb? Hvordan lugter en trommeslager efter en jazzsolo? Det finder børnene måske ud af til denne særlige koncert.

"Træd indenfor i et bigband" er en oplevelseskoncert for indskolingselever, der giver eleverne en unik oplevelse med bigband-musikken. I løbet af koncerten får eleverne mulighed for at danse og bevæge sig, de kan stille spørgsmål til musikerne, og de får lov selv at prøve kræfter med musikken. Med Thomas Ousager i spidsen bliver eleverne introduceret til den forunderlige verden af bigband-musik og bigband-formatets mange instrumenter.

Klik på videoen længere nede, hvis du vil se, hvordan Træd indenfor... i et BIG Band så ud, da vi spillede koncerterne for første gang i november 2018.

Forberedelse

Forud for koncerten får I tilsendt undervisningsmateriale omhandlende den kommende koncert, lidt af musikken samt introduktion til instrumenterne i et bigband. Brug af materialet er valgfrit, men vi anbefaler at I gennemgår det med jeres elever, da det skaber god genkendelighed for eleverne.

Formål

  • At give børn og lærere mulighed for at komme helt tæt på et bigband, mærke musikken og hvad det gør ved en. En både sanselig og musikalsk oplevelse.

 

Sted
DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C

Store Sal

Undervisningsmateriale

I mappen finder du en velkomstvideo med Thomas Ousager (vært for koncerten), en PowerPoint-præsentation med en instrument-quiz, en instrumentplakat samt et stykke musik. Du finder desuden en vejledning til det samlede materiale samt en vejledning specifikt til instrument-quizzen.

Vi anbefaler at kigge materialet igennem med eleverne, men det er ikke et krav.

Tilmelding