Tang - en bæredygtig ressource

Mand formidler omkring tang til unge

Beskrivelse

Tang bliver mere og mere populært, og vi ser det fx i tørret form på supermarkedets hylder. Vi vil gerne lære jeres elever lidt mere om tang end den sporadiske viden, de støder på i hverdagen. Derfor sætter vi i skolelaboratoriet fokus på, hvad tang og tangs indholdsstoffer kan anvendes til, og hvordan vi kommer til at bruge det i fremtiden.

  

 

Undervisningen veksler mellem teori og praksis. I den praktiske del skal eleverne stifte bekendtskab med forskellige arter af tang, og lave tangchips og tangslik. I den teoretiske del snakker vi blandt andet om, hvordan tang er bæredygtigt, og hvilke økologiske potentialer, tang har

Undervisningsemnet er udviklet ud fra folkeskolernes fællesfaglige fokus område; produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget.

Forberedelse

Inden i kommer

Har i tid og lyst til at arbejde med bæredygtige fødevare inden jeres besøg på Kattegatcentret, så vil vi anbefale at se nedenstående afsnit af "Den Grønne Optur", hvor der bliver sat fokus på blandt andet tang. Udsendelsen giver et meget godt billede af, hvordan og hvor vi er ift. den omstilling der ligger foran os.

Brug den eventuelt som grundlag for en dialog om fremtidens fødevare i klassen.

Find udsendelsen her

Formål

Til 'Tang - en bæredygtig ressource' lærer eleverne blandt andet.

  • om tang som ressource
  • om bæredygtighed
  • om artskendskab
  • om det fremtidige potentiale i tang
Sted
Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenaa
Tilmelding

Lav en bookingforespørgsel via vores hjemmeside.

Når vi har modtaget jeres bookingforespørgsel kontakter vi jer altid for at afstemme og opfylde jeres forventninger til jeres besøg.

Tilmelding