Rundt om Aarhus Ø – Byvandring

Beskrivelse

På denne tur med AarhusGuiderne går vi tæt på Aarhus Ø – den nye bydel, der siden 2008 er skudt op i en tidligere containerhavn, og som inden længe vil huse 10-12.000 indbyggere.

Hør om planerne og visionerne bag det omfattende byggeri, og se selv, hvordan resultatet er blevet, og få svar på dine mange spørgsmål.

Vi ser eksempler på spændende arkitektur som Isbjerget og AARhus og hører om bæredygtige løsninger, der spiller med på byens målsætning om at blive CO2-neutral i 2030. 

Vidste du f.eks., at en del af fjernvarmen på Aarhus Ø er udvundet af varmen fra havvandet i Aarhusbugten? – Eller at adgang er forbudt fra skraldebiler, som er erstattet af et affaldssug, der ved hjælp af vindmøllestrøm suger affaldet væk med 70 km i timen?

Hør også om de mange aktiviteter, der skabe liv mellem husene i den nye bydel – et stort sejlsportscenter, en havsvømmebane, en surferbane  og det populære havnebad, hvor alle har gratis adgang.

Sidst, men ikke mindst kommer vi ind på de seneste projekter, der betyder, at den yderste del af ”øen” snart er fuldt udbygget: Nicolinehus, Ligthhouse, der bliver Danmarks højeste hus, og Generationernes Hus, hvor børnefamilier, unge og gamle kan leve sammen og hjælpe hinanden. 

NB. Turen kan efter ønske - foruden på dansk - gennemføres på engelsk eller tysk.

Formål

  • At give eleverne kendskab til en ny bydel i Aarhus - og de tanker og visioner, der ligger bag. 
  • At give eleverne indsigt i, hvordan bæredygtige løsninger tænkes ind i moderne byggeri og bidrager til at nedsætte CO2-udledningen.
  • At vise eleverne forskellige eksempler på moderne arkitektur, der haft rige udfoldelsesmuligheder på Aarhus Ø.
Sted
Buslinje 23's endestation på Aarhus Ø
Esther Aggebos Gade
8000 Aarhus C