Retsmediciner for en dag

Beskrivelse

Retsmediciner for en dag - Naturvidenskab i virkeligheden
Et negleskrab, en ”skrigende nonne”, mikroskopi-præparater, ægte organer og et kig ind bag kulisserne hos henholdsvis retskemiker og retsmediciner på Aarhus Universitets Hospital. Det er noget af det, eleverne kan opleve i dette læringsforløb, hvor vi har fokus på, hvordan naturvidenskabelig forskning og viden om kroppen kan anvendes til løsning af problemer og udfordringer i det virkelige liv.

Udstillingen Videnskab er lidenskab udgør rammen, når eleverne sammen med formidleren skal afdække mulighederne for at efterforske mistænkelige dødsfald.

Elevernes egen viden udbygges gennem undersøgelse og iagttagelse, diskussion og interaktiviteter, og der perspektiveres gennem eksempler på autentiske problematikker og materiale.

Organer skal nærstuderes så eleverne oplever forskellen på raskt og sygt væv, både makroskopisk og mikroskopisk. De skal forholde sig til en autentisk case og arbejde med molekylemodeller som led i en retskemisk undersøgelse. Endelig bliver de også introduceret til, hvordan der arbejdes med PCR og DNA fingerprinting inden for efterforskning.

Relevante udstillingselementer inddrages løbende og kommer i spil i forbindelse med at eleverne beskæftiger sig med organer, DNA, molekyler og røntgen. Afslutningsvis bliver der tid til refleksion og drøftelse af den medicinske forsknings rolle i samfundet, og hvad det har af perspektiver.

Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM

Formål

At give eleverne en forståelse for, hvordan forskning og viden om kroppen har stor betydning for løsning af hverdagsudfordringer - eksemplificeret ved en retsmedicinsk case, hvor lægevidenskab, molekylærbiologi og kemi samarbejder.

Sted
Science Museerne - Steno Museet
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
Tilmelding

Forløbet udbydes fra oktober og kan bookes nu via Science Museernes hjemmeside

https://sciencemuseerne.dk/til-skoler/tilbud-til-skoler-og-uddannelser/g...