Gratis

Mit hood - på opdagelse i mit område

Beskrivelse

I skolen lærer man om andre lande og folkeslag, men kender I egentlig jeres eget område? Børnekulturhuset har udviklet en notesbog til download, så eleverne enten enkeltvis eller i grupper kan gå på opdagelse i jeres område omkring skolen. Sanserne kommer i brug, når eleverne skal mærke, hvilke materialer, husene er bygget af, lave gnidetryk og komme med bud på deres eget yndlingssted. Notesbogen kan bruges i et tværfagligt samarbejde mellem dansk, historie og billedkunst.

Afslut eventuelt forløbet med at eleverne bruger notesbøgerne til at præsentere deres Hood for hinanden, for parallelklassen eller for forældrene. Det kunne foregå i klassen eller på en vandring til de udvalgte steder.

Aktiviteter

Hvordan sætter jeg forløbet i gang som lærer?
Send eleverne afsted med notesbogen Mit Hood, en blyant og en telefon (som kamera) og lad dem gå på opdagelse i jeres område.

At gå på opdagelse betyder her, at I udforsker, er nysgerrige, bruger jeres sanser, dykker ned i lokalhistorien, ser på nye og gamle kort, tegner og fotograferer, går rundt i området, tænker over området og meget andet. 

Inden I går i gang, er det en god idé at bladre bogen igennem, så I har en fornemmelse af, hvad den indeholder, og hvordan den kan bruges. På siderne er der spørgsmål, opgaver og inspiration, som på forskellige måder zoomer ind på jeres område.

God fornøjelse!

Formål

  • at eleverne lærer deres eget område bedre at kende eller på en ny måde
  • at eleverne trænes i at bruge deres sanser
Sted

Forløbet kan igangsættes, lige hvor I selv ønsker det.

Undervisningsmateriale

Notesbog:

Inspirationsmateriale 'Kig op i Aarhus' af Peter Olesen