Grundskole

Mad ud af Madspild - Vend minus til plus

Billede

Beskrivelse

Lær at udnytte overskudsmad i køkkenet
- Vurder hvad der stadig er brugbart
- Tænk ud af boksen i forbindelse med madlavning
- Refleksion over ressursespild i hjemmet og samfundet

Aktiviteter

Forløbet foregår i skolens skolekøkken eller i Skraldecaféen.
Vi medbringer overskudsvarer fra supermarkeder og giver et oplæg omkring madspild.
Herefter inddeles eleverne i hold ved hver deres køkkenstation. De får lov til at kigge i kasserne med varer og i fællesskab beslutte, hvad de vil lave. Herefter får eleverne lov til at lege med maden og udfolde sig kreativt i køkkenet.
Til slut kåres et vindende hold ud fra hvem, der har været mest kreative med de råvarer, der er til rådighed.



 

Forberedelse

Der skal gerne være adgang til projektor eller storskærm, hvor der kan tilsluttes en pc, såfremt vi skal besøge skolen.

Efterbehandling

Eleverne skal reflektere over, hvad de har lært om madspild, varedatoer og hvordan mad kan anvendes bedre som ressource.

Formål

  •  At oplyse om et ressursespild i vores hverdag, herunder et kort oplæg om realiteterne omkring madspild.
  •  Fokus på reglerne omkring  lovmæssig holbarhed v/s hvor lang tid varen reelt kan holde.
  •  Prøve kræfter med madlavning ud af de ressurser, der er tilstede (fri fantasi).
  •  Tippe eleverne om hvad der kan bruges som erstatning i madlavningen.

Praktisk information

Sted
Skjul detaljer

Forløbet foregår i skolens skolekøkken eller i Skraldecaféen i Jægergårdsgade 168, Aarhus

Forløbstype
Forløb med formidler
Forløb på skolen
Målgruppe
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Madkundskab
Natur/teknologi
Samfundsfag
Pris
1500 kr.
Inklusiv moms
Antal
30
Periode
Hele året
Skjul detaljer

3 timer- 1500 kr
4 timer - 2000 kr
5 timer - 2500 kr.

ULF støtter forløbet på 3 timer

Cirka 30 elever + tilknyttede lærere

I forår-/sommerperioden kan forløbet laves helt eller delvist udendørs i Skraldecaféen eller ved medbringelse af Skraldecaféens mobile køkken, afhængig af vejret

Varighed
3 timer
Skjul detaljer

20-30 minutters oplæg om realiteterne omkring madspild

2,5- 3 timer med madlavning ud af de ressurser, der er tilstede

1 times spisning

Resterende tid bruges til refleksion over overskudsmad som spild og som ressurse

Evt. en kåring af dagens tre mest fantasifulde resultater af madlavningen
Programmet justeres alt efter hvor mange timer I booker

Emneområde
Innovation og entreprenørskab
Naturvidenskab
Tværfaglige tilbud
Faciliteter
Mulighed for at spise medbragt mad
Mulighed for toiletbesøg
Verdensmål
SDG
SDG
SDG
SDG

Medbragt overskudsmad (Den klarer vi).

Papir og blyanter/tuscher/kuglepenne, samt et velassorteret skolekøkken, såfremt Skraldecaféen besøger skolen.

Tilmelding

1500 kr.
Inklusiv moms

3 timer- 1500 kr
4 timer - 2000 kr
5 timer - 2500 kr.

ULF støtter forløbet på 3 timer

Skolen kontakter Skraldecaféen for nærmere aftale minimum 3 uger før

Tlf.: 28946005