Mad på bordet - Korn

Beskrivelse

I forløbet arbejdes der med de fire almindelige danske kornsorter og deres betydning i danskernes kost gennem tiderne. Eleverne skiller kornkerner ad for at lære om kornets bestanddele og maler rugkerner til mel på håndkværne. Dernæst deles klassen i to hold, som på skift laver sigteboller og går en tur rundt til museets interiører for at lære om bagning i en købstad i midten af 1800-tallet.
Der er opsamling og mulighed for spørgsmål og refleksion til sidst i forløbet, inden eleverne naturligvis får deres boller med sig.

Formål

  • Formålet med undervisningsforløbet er at gøre eleverne bevidste om, hvordan korn som fødevare har påvirket samfundets udvikling.
  • Der fokuseres på kornet som basisfødevare, og på hvordan man bagte det daglige brød i 1800-tallet. Eleverne bliver opmærksomme på ligheder og forskelle mellem brødbagning i dag og i 1800-tallet. Undervisningsforløbet indebærer såvel praktisk som teoretisk læring. Førstehåndserfaringen er dog væsentlig i dette forløb: Eleverne lærer og erfarer gennem arbejdsprocesser, sanseoplevelser og interaktion med hinanden og med museumsunderviseren.
  • Forløbet tager udgangspunkt i fælles mål for historie og madkundskab.
Sted
Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale

Et undervisningsmateriale med beskrivelser af forberedelsesaktiviteter, selve forløbet i Den Gamle By og efterbearbejdningsmuligheder sendes til læreren i god tid inden forløbet.