'Mad for fremtiden' med Martin Keller
Beskrivelse
Et oplæg med smag, sang og stof til eftertanke – for elever og forældre.
Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Og hvordan kan vi – gennem oplysning, smag og fællesskab – inspirere til mere bæredygtige valg?
I dette gratis undervisningsforløb får jeres skole besøg af naturformidler Martin Keller, kendt fra Naturpatruljen og Martin og Ketil. Med stor energi og erfaring som formidler inviterer Martin både elever og forældre ind i en levende og reflekterende samtale om fremtidens mad.
Indhold:
- Oplæg om madens rolle i den grønne omstilling
- Madlavningsdemo med smagsprøver på grøn hverdagsmad
- Fællessang
- Spørgsmål og dialog i øjenhøjde med både unge og voksne
Praktisk:
Målgruppe: 6.–9. klasse og deres forældre
Varighed: Ca. 2 timer
Pris: Gratis (skolen afholder udgifter til råvarer til madlavning på max 500 kr.)
Teknik: Skolen stiller lille PA-anlæg, guitarforstærker og el/gasplade til rådighed
Smagsprøver: Til ca. 50 deltagere
Aktiviteter
- Oplæg
- Fællessang
- Madlavningsdemonstration med smagsprøver op til ca. 50 personer
Forberedelse
- Indkøb af råvarer til madlavning. Skolen dækker op til 500 kr. til råvarer.
- Skolen stiller lille PA-anlæg, guitarforstærker og el/gasplade til rådighed.
Efterbehandling
Ingen
Formål
- At styrke elevernes viden om madens betydning for klima og biodiversitet
- At fremme stillingtagen og nysgerrig dialog
- At inddrage forældre og skabe fælles refleksion og samtale
- At vise konkret eksempel på hverdagsmad, der er både nemt og smagfuldt
Praktisk information
Se flere detaljer
Der kan være ca. 150 personer til oplægget. Der er smagsprøver til ca. 50 elever.
Se flere detaljer
Oplægget tager ca. 2 timer og krydres med fællessang, madlavningsdemonstration og dialog.
Du er velkommen til at placere oplægget om eftermiddagen eller om aftenen.
Mad for fremtiden
Oplægget kan stå alene eller bookes i kombination med den gratis workshop 'Mad for fremtiden', der henvender sig til elever i 6.- 9. klasse i fagene madkundskab, biologi, geografi, samfundsfag og natur/teknologi.
Der er udviklet elevhæfte til workshoppen og en lærervejledning. Du finder undervisningsmaterialet og mere information om workshoppen her.
Tilmelding
Tilmeld din skole ved at skrive til: skoleprojekt@vegetarisk.dk