Mål for forandring

Beskrivelse

Det aktive og engagerende undervisningsforløb 'Mål for forandring' giver eleverne kendskab til FNs 17 Verdensmål og udfordrer dem til at tage del i at opfylde dem, ved at skabe forandringsprojekter i deres eget nærmiljø.

FORLØBETS INDHOLD

  1. Eleverne arbejder med online det undervisningsmateriale som giver introduktion til Verdensmålene og inspiration til at skabe forandringsprojekter (2-3 lektioner)
  2. “Løb for forandring” – eleverne skal på et løb ude i byen, hvor de bruger deres smartphones til at navigere, løse kreative opgaver og spore sig ind på deres eget forandringsprojekt (3-4 lektioner)
  3. Realisering af klassens forandringsprojekt (varierende tidsforbrug)

FORM

  • Forløbets del 1 og 3 foregår med klassens egen lærer, der bliver guidet godt på vej af en grundig lærervejledning.
  • MUNDU står for forløbets del 2 – ”Løb for forandring” ude i byen. Læreren skal blot sørge for transport til og fra løbets udgangspunkt og et centralt sted i byen.

Formål

  • Forløbet giver eleverne viden om verdensmålene og tiltro til egne handlekompetencer. Det motiverer dem til at drømme om en bedre verden – og være med til at skabe den!
  • Det giver eleverne værktøjer til at arbejde med verdensmålene på en konstruktiv måde, hvor de selv aktivt kan bidrage med løsningsforslag.
Sted

Vi tilrettelægger orienteringsløbet i jeres nærområde.

Undervisningsmateriale