Kunst, Farver og Følelser

Beskrivelse

Vi går på opdagelse i kunstsamlingen og tale om værkerne. Centralt i museets kunstsamling står kunsteren og patienten Ovartaci.  Vi ser hvordan kunstnere kan bruge deres malerier til at vise, hvordan de ser verden, fantasi og drømme. Med  kunsten som redskab gives der mulighed for at sætte ord på følelser.  Børnene deltager med egne iagttagelser, som viderebearbejdes i en kreativ workshop. Kunst, farver og følelse henvender sig primært til fagene billedkunst og dansk og er målrettet fagenes fællesmål.

Aktiviteter

Billedsamtaler om indhold og følelser i udvalgte billeder. Fremstille billeder på baggrund af følelser og sanseindtryk. Udforske og andvende forskellige rumlig materialer  Eksperimentere med form og farver.

Forberedelse

Museets hjemmeside.

Efterbehandling

Lav en lille udstilling med børnenes kunstværker på skolen.

Formål

Forløbet har hensigt til at åbne op for dialogen om følelser og psykisk sygdom med kunsten som det dialogskabende element.
Gennem forløbet opnår eleverne billedanalytiske kompetencer. Eleverne styrker endvidere deres evner indenfor billedfremstilling og lærer samtidig om farver og eksperimenterer med forskellige materialer og teknikker.

Sted
Museum Ovartaci
Olof Palmes Alle 11
8200 Aarhus N

Museets børn&unge atelieret. Indgang ved museets butik.

Undervisningsmateriale
Tilmelding

E mail eller telefon.

Tilmelding
Tlf.nr. 41856291