Knust
Beskrivelse
Eleverne arbejder med den filosofiske samtales fem trin, hvor de taler ud fra egne erfaringer suppleret af litteraturens udtryk for det knuste, forandringen og fornyelsen. De arbejder med et analytisk blik, hvor forskellige antagelser om at være knust og samlet systematiseres. Afslutningsvis skal eleverne udarbejde et kreativt produkt. Her skal de også samle skår, lime dem sammen og male kanterne med guld.
De kristendomsfaglige aspekter af projektet omhandler teodice-problematikken. For hvis Gud findes, hvor er Gud så, når verden går i stykker? Er det Guds skyld? Er det menneskets? Eller er det et livsvilkår, som det religiøse sprog forholder sig til gennem narrativer, kunstbilleder og begreber? Hvad siger kristendommen om dette?
Aktiviteter
Som en del af forløbet arbejder eleverne med et kreativt produkt, hvor de skal samle skår, lime dem sammen og male kanterne guld.
Formål
Projektets formål er at dvæle ved det fænomen, at noget i mennesker og i verden kan blive knust, og at livet går videre. Det går videre på en sådan måde, at det knuste ofte samles på ny og antager nye og anderledes former.
Med udgangspunkt i menneskelige erfaringer af det knuste skal eleverne gøres fortrolige med at føre filosoferende samtaler om almenmenneskelige og religiøse begreber om det, at noget går i stykker, men samles eller opstår igen.
Igennem fem faser skal eleverne dels arbejde med, at noget knuses og finde ord for, hvordan og med hvilke nye erkendelser, det bliver samlet på ny.
Praktisk information
Se flere detaljer
3-6 lektioner
Tilmelding
Tilmelding sker via Skole-Kirke-Samarbejdets hjemmeside: https://skole-kirke-aarhus.dk/