Hajer – havets toptunede rovdyr

Mand fodrer stor fisk med en blæksprutte

Beskrivelse

Sammen med vores underviser skal vi rundt i Kattegatcentrets udstilling og kigge på de spændende og seje hajer. Vi møder danske hajer, som vi endda kan få lov at røre i vores rørebassin. Men turen går også omkring vores store, tropiske hajer, som vi undersøger nedefra. Vi lærer blandt andet at kende hajerne fra hinanden, og om hvordan de går på jagt.

Eleverne får lov til at mærke og opleve hajhud, de forskellige tænder fra hajerne og andre genstande, som forstærker forståelsen af det, der fortælles. Hajen er genstand for mange myter og spørgsmål, derfor bruger vi også tid på, at eleverne kan få svar på deres undren.

Eleverne kan efter hajundervisningen arbejde med hajopgaver, som er tilpasset elevernes klassetrin. Afslutningsvis fodrer eleverne de små tropiske hajer i den store hajtank. (OBS: Vi tilbyder hajerne mad, men kan ikke garantere at de er sultne.)

Forløbet er aktuelt i alle de naturfaglige fag, men kan også bruges i de humanistiske fag, hvis man arbejder med myter og overtro..

Forberedelse

Du kan downloade og læse Kattegatcentrets hæfter om hajer her: Kattegatcentrets hæfte om hajer

Formål

Til 'Hajer – havets toptunede rovdyr' lærer eleverne

  • at dyr – i dette tilfælde hajer – der umiddelbart forekommer ens, er yderst forskelligt tilpasset fra art til art
  • at hajer er truede grundet klimaforandringer, overfiskeri og bifangst
  • hvad der er kendetegnende for alle bruskfisk
  • at fodre mindre tropiske hajer i den store hajtank
Sted
Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenaa
Tilmelding

Lav en bookingforespørgsel via vores hjemmeside.

Når vi har modtaget jeres bookingforespørgsel kontakter vi jer altid for at afstemme og opfylde jeres forventninger til jeres besøg.

Tilmelding