Gratis

Grejbase i Lisbjerg Skov

Beskrivelse

Grejbasens tema er jernalder, men der er også mulighed for at lave mange andre aktiviteter udover det. Der er en bestemmelsesnøgle til skovens dyr og planter, fangstnet til vandhulsture og båludstyr til madlavning over shelterpladsens store bålsted. Området byder også på en balance/motorikbane til de idrætsinteresserede. Jernalder- og vikingetidstemaet bliver understøttet af hjemmelavede tohåndsspyd, træøkser og skjolde til brave krigere.

Træsværd kan desuden lånes i grejbanken hos UNO Friluftscenter, som en yderligere tilføjelse til våbnene til vikinge-kamp. Bookes på friluftslivaarhus.dk

Bue og pile er ikke længere til sted i grejbasen. Disse kan i stedet lejes fra grejbanken hos UNO Friluftscenter. Bookes på friluftslivaarhus.dk

Der er derudover et sæt af kikkerter til at observere det lokale fugleliv fra tårnet over grejbasen.

Ønsker man at benytte shelterne, skal disse bookes særskilt.

For at booke grejbasen skal du være ansat i en undervisningsinstitution i 0 - 18 års området hjemmehørende i Aarhus Kommune. Bookingadgang og nøglekode tildeles ved henvendelse til UNO Friluftscenter.

Husk selv at medbringe brænde og vand m.m.

Der er et multtoilet bag shelterne.

Grejbasen kan bookes på:
www.friluftslivaarhus.dk

Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM

Formål

Grejbasen i Lisbjerg Skov byder på mange spændende friluftsaktiviteter til udeskoledage. Der er både mulighed for at arbejde med jernalder, vikingetid, livet i vandhullet, samle vilde urter, lave mad over bål og meget andet. Bliv inspireret til, hvilke aktiviteter I kan lave ved grejbasen forneden, og læs meget mere om den generelle information i filen: Grejbaseoversigt.

Sted
Lisbjerg Skov ny shelterplads
Elevvej 20
8200 Aarhus N

Lisbjerg Skov fra Elevvej

Ved indkørsel til Lisbjerg Skov fra Elevvej findes der en p-plads. Der er skilt mod Lisbjerg Skov og Elevvej nr. 23. Følg grusvejen fra p-pladsen ca. 200 m. mod nord. Hvor vejen deler sig - følges vejen til højre forbi en rød bom. Grejbasen ligger på venstre side efter ca. 200 meter. Det er muligt at få åbnet bommen, hvis der er handicappede med til arrangementet – kun af- og pålæsning er tilladt ved grejbasen (som er det høje trætårn).

Undervisningsmateriale

Grejbaseoversigt

En dag i jernalderen

En dag i vikingetiden

Madlavning over bål

Skovens planter

Vandhulsdyr