Epidemier før og nu

Beskrivelse

Workshoppen “Epidemier før og nu” tager afsæt i elevernes viden om epidemier for at skabe en fælles referenceramme. Med den i rygsækken går eleverne på opdagelse i udstillingen ”En trussel mod menneskeheden”, hvor nogle af fortidens epidemier som blandt andet pest og polio udforskes. 

Eleverne deltager i øvelser, der demonstrerer, hvordan sygdom smitter, og hvordan man bryder smittekæden. Vi beskæftiger os med, hvordan man løser udfordringer forårsaget af epidemier, og inddrager konkrete eksempler som opfindelsen af respiratoren i forbindelse med polioepidemien og udviklingen af vacciner.

Med deres nye viden om fortidens sygdomme reflekterer eleverne over Coronaepidemiens langsigtede betydning for samfundet. Underviseren får refleksionskort med hjem, så øvelsen kan fortsættes i klasselokalet.

Formål

  • Gennem historiske fortællinger, der afspejler fortidens liv og livsvilkår, får eleverne sat nye perspektiver på deres oplevelse af at leve under en COVID-19-epidemi.
  • De får præsenteret emnerne bakterier, hygiejne og flokimmunitet, og de lærer om epidemiers betydning for samfundsforhold på tværs af tid og rum.

 

Sted
Science Museerne - Steno Museet
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 87155415