Gratis

Grejbase i Lisbjerg Skov

Beskrivelse

Grejbasens tema er jernalder, men der er også mulighed for at lave mange andre aktiviteter. Der er bestemmelsesnøgler til skovens dyr og planter, fangstnet til vandhulsture og båludstyr til madlavning over shelterpladsens store bålsted. Desuden er der bue og pil, hvortil der kan opstilles en skydebane, hvor man skyder efter en gummifigur af et dyr. Området byder også på en forhindringsbane til de idrætsinteresserede. Jernalder- og vikingetidstemaet bliver understøttet af hjemmelavede tohåndsspyd, træsværd, træøkser og skjolde til brave krigere.

Der er derudover et sæt kikkerter til at observere det lokale fugleliv fra tårnet over grejbasen.

Ønsker man at benytte shelterne, skal disse bookes særskilt.

For at booke grejbasen skal du være ansat i en undervisningsinstitution i 0 - 18 års området hjemmehørende i Aarhus Kommune. Bookingadgang og nøglekode tildeles ved henvendelse til UNO Friluftscenter.

Husk selv at medbringe brænde og vand m.m.

Der er et multtoilet bag shelterne.

Grejbasen kan bookes på:
www.friluftslivaarhus.dk/Home/LokationDetaljer/372

Formål

Grejbasen ved Lisbjerg Skov byder på mange spændende friluftsaktiviteter til børn i alle aldre. Der er både mulighed for at arbejde med jernalder, vikingetid, livet i vandhullet, samle vilde urter, lave mad over bål og meget andet. Læs meget mere om den generelle information i filen: Grejbaseoversigt.

Sted

Lisbjerg Skov fra Elevvej

Ved indkørsel til Lisbjerg Skov fra Elevvej findes der en p-plads. Der er skilt mod Lisbjerg Skov og Elevvej nr. 23. Følg grusvejen fra p-pladsen ca. 200 m. mod nord. Hvor vejen deler sig - følges vejen til højre forbi en rød bom. Grejbasen ligger på venstre side efter ca. 200 meter. Det er muligt at få åbnet bommen, hvis der er handicappede med til arrangementet – kun af- og pålæsning er tilladt ved grejbasen (som er det høje trætårn).

Inspirationsmateriale

Grejbaseoversigt