Virtuelt skriveværksted

Virtuelt skriveværksted

Af Aarhus Teater - 27.01.2021

Når vi nu ikke kan mødes i den virkelige verden, så kan vi jo heldigvis i den virtuelle! Aarhus Teater Læring har udviklet et skriveværksted, der ved hjælp af kreative benspænd og enkle skriveøvelser lader eleverne snuse til verden som dramatikere.

Aarhus Teater forlænger perioden for de virtuelle skriveværksteder, så de nu kan bookes helt frem til d. 18. juni 2021.

På skriveværkstedet skaber eleverne deres egen dramatiske karakter og får mulighed for at lade denne karakter mødes med en anden og sammen i par skabe en ”dialog for to”.

I den kreative skrivning og i legen med at skabe en karakter, træner eleverne det at skrive med en personlig autentisk stemme. De skal tænke og skrive scenisk i en proces, hvor de skriver eksempler og scenarier frem og her trænes de i at bruge en bred vifte af sproglige virkemidler. Gennem undersøgende tankespor trænes de i at skabe et dynamisk og varieret sprog.

Vi arbejder med fagbegreber som dramaturgi, dramatisk tid og spænding og genrekendetegn for dramatik. Værkstedet slutter af med, at eleverne sidder med et lille stykke færdigt skrivekunst, som I kan arbejde videre med online – eller gemme til I ses igen.

Værkstedet er gratis for skoler i Aarhus Kommune, og skoler udenfor kommunen betaler 1000 kr. for værkstedet.