Vil I være med til at skrive verdenshistorie?

CoronaDagbog - Ung i 2020

Af Teater Apropos - 13.10.2020

Vi inviterer unge fra Aarhus i alderen 12 – 25 år til at skrive dagbog om deres liv en dag i denne særlige periode i Danmarks- og verdenshistorien. Dagbogskrivningen udgør første fase i et teaterprojekt, der ender ud med en teaterforestilling for unge.

Målet med dagbøgerne er at følge de unges påvirkning og refleksioner i takt med samfundets udvikling - Hvordan ser hverdagen ud nu? Hvordan ser de tilbage på nedlukningen i foråret? Hvad tænker de om fremtiden? Hvad frygter de, og hvad drømmer de om?

Hvordan deltager man?

  • Hver elev skriver dagbog én gang på én udvalgt dato
  • Eleverne må skrive lige hvad de vil, men for at hjælpe skriveprocessen lidt på vej, har vi lavet en opgavebeskrivelse med nogle spørgsmål, som eleverne kan lade sig inspirere af.
  • Det er ikke et krav at projektet er en del af skoleundervisningen, så det er også muligt blot at videresende denne mulighed til eleverne, så de kan deltage frivilligt.
  • VIGTIGT: Dagbøgerne lægges offentligt ud. De skal derfor være anonyme.
  • Dagbøgerne indsendes af den enkelte elev senest 1. marts 2021 til kontakt [at] teaterapropos [dot] dk
  • Ved indsendelse gives samtykke til registrering af deres mailadresse, samt opbevaring og brug, herunder offentliggørelse, af dagbogen.

Hvem står bag?

Idéen til CoronaDagbog kommer fra det aarhusianske turnéteater Teater Apropos og projektet gennemføres i samarbejde med Teaterhuset Filuren i Aarhus og Syddjurs Egnsteater og Bibliotek.

Hvordan bliver dagbøgerne brugt?

Alle dagbøgerne ligger frit tilgængeligt på siden www.coronadagbog.net, hvor alle kan læse dem. Allerede nu ligger der over 100 dagbøger indsamlet i foråret 2020 i Syddjurs Kommune.

Statens Kunstfond har bevilget midler til at lave en teaterforestilling i foråret 2022 med udgangspunkt i dagbøgerne. Forestillingen vil spille i Syddjurs og Aarhus Kommune, og efterfølgende turnerer i hele landet.

Vi søger også midler til at lave nogle mindre kunstneriske værker, såsom audiowalks, allerede i efteråret 2021. Hver gang vi præsenterer noget kunstnerisk baseret på dagbøgerne, vil vi selvfølgelig invitere jer, der har bidraget, til at følge projektet.

Når det kunstneriske projekt er færdigt, vil dagbøgerne blive arkiveret på Museum Østjylland, som historisk dokumentation fra denne helt særlig periode.

Hvis I har spørgsmål, er I altid velkomne til at kontakte os på kontakt [at] teaterapropos [dot] dk

De bedste hilsner
Teaterleder Marion Vick og projektmedarbejder Nanna Graugård Jessen

Yderligere information
OPGAVEBESKRIVELSEN kan downloades her og udleveres til eleverne. Den indeholder også nogle spørgsmål, som de kan lade sig inspirere af under dagbogskrivningen. Skriv gerne til os på kontakt@teaterapropos.dk, hvis du har spørgsmål eller sætter gang i dagbogsskrivningen. Vi håber, I har lyst til at være med!