Vil du give dine elever en på opleveren?

Åben Virksomhed

Af DA Åben Virksomhed - 18.10.2021

DA Åben Virksomhed søger lærere, der vil afprøve undervisningsforløb med virksomhedsbesøg. Har du lyst til at teste et praksisnært undervisningsforløb, der lever op til Fælles Mål og er udviklet af lærere til lærere? Så se med her!

Åben Virksomhed har undervisningsforløb til matematik, fysik/kemi, biologi, natur/teknologi, geografi, håndværk og design, billedkunst og madkundskab.
Man kan bruge alle forløbende gratis. Vi søger test af følgende forløb:

Tekstiler og design - 4. - 9. klasse (håndværk og design):
Eleverne lærer om materialevalg og designprocesser når de designer og producerer en idrætsposer. Forløbet indeholder 12 lektioner + et virksomhedsbesøg.
Du kan besøge en af disse to mode- eller tekstilvirksomheder i Aarhus og omegn (klik på link for at finde uv-materialet):

Spedition, transport og matematik - 7. - 9. klasse (matematik):
Eleverne arbejder rumfang, areal og funktioner og hvordan man bruger matematik, når man transporterer varer.
Forløbet indeholder 15 lektioner + et virksomhedsbesøg. Du kan besøge en af følgende tre transportvirksomheder i Aarhus og omegn (klik på link for at finde uv-materialet):

Den digitale butik - 7. - 9. klasse (matematik):

Eleverne lærer hvordan en butik arbejder med planlægning og data, samt hvordan matematiske modeller kan anvendes til at regne på, hvad der kommer til at ske i virkeligheden.
Forløbet indholder 8 lektioner + et virksomhedsbesøg. Du kan besøge en af følgende otte butikker i Aarhus og omegn (klik på link for at finde uv-materialet):

Metal og muligheder - 6. klasse (natur og teknologi):

I undervisningsforløbet skal klassen besøge en virksomhed, der arbejder med metal og se, hvordan metallers forskellige egenskaber bliver brugt til at fremstille konkrete produkter.
Forløbet indholder 10 lektioner + et virksomhedsbesøg. Du kan besøge en af følgende tre metalvirsomheder i Aarhus og omegn (klik på link for at finde uv-materialet):

Hvis du har lyst til at teste et af ovenstående forløb (eller måske flere), kan du kontakte Simone Klint på: 29 20 05 68. 

Yderligere information
Alle forløb fra DA Åben Virksomhed er gratis, udviklet af lærere og opfylder Fælles Mål.