FØR VI FORSVINDER

Beskrivelse

Tragikomisk rejse fra fortvivlelse til håb

Er hele verden ved at smelte ligesom Arktis? Kan man være så ensom, at pizzabuddet er ens bedste ven? Og kan man undgå oversvømmelser, hvis man drikker nok havvand? Klimaet er ved at gå rabundus, og det er vi også selv nogle gange, men midt i alt det er der også håb og kærlighed og mulighed for transformation.

FØR VI FORSVINDER er en ny tragikomisk crossover performance inspireret af en tid, hvor vi bliver bombarderet med klimakrise, spændinger mellem supermagter og corona, mens dommedagsdagsuret viser 100 sekunder til midnat. Forestillingen tager dig med på en rejse fra fortvivlelse mod håb.

"Før vi forsvinder spejler poetisk og fysisk-finurligt den lille historie i den store, når klimakrise og kærlighedstab mødes i Out of Balanz’s blanding af komik, krop og kulturelle referencer." (ISCENE)

Lars Mikkelsen og Rumpistol
Forestillingens karakteristiske voice-over-stemme leveres af Lars Mikkelsen og det elektronisk soundtrack af ((Rumpistol)) —((link til tekst-tagging: http://rumpistol.com/.)) De elementer kombinerer Out of Balanz med den kraftfulde energi fra fysisk teater, nycirkus, skrøbelighed og humor.

"De fysiske bevægelsesmønstre som er kendetegnet for teaterkompagniet Out of Balanz, er ikke letkøbte tricks, men resultatet af mange års hård træning, samt den indædte tro på, at fysisk teater kan noget helt specielt. Og når man så endda producerer en forestilling som FØR VI FORSVINDER… så har man en koncentration af kreativt ladet elektricitet der kan kickstarte enhver generator." (Sceneblog)

Med frygten for dommedag og menneskets selvdestruktive – men også transformative – kraft som omdrejningspunkt, handler FØR VI FORSVINDER om vores naivitet og vores higen efter kærlighed og overlevelse. Om alle de farer der lurer og fylder vores nyhedsfeed. Om hvilke valg vi arver, hvilke valg vi træffer, og hvordan de påvirker kommende generationer.

En fængslende og eksplosiv tragikomisk performance om kærlighed og udryddelse, der gennem et tæt vævet scenisk billedsprog, en stram koreografi, tekst og nykomponeret musik, trækker uforudsete og nogle gange ubehagelige forbindelser gennem tid og sted.

Før Vi Forsvinder blev nomineret til Årets Særpris 2020 CPH CULTURE

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
21.04.2022