DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

Beskrivelse

Fra savn til terror

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD er en fiktiv historie, baseret på sagen om Kundby-pigen. Sagen omhandlede en 17-årige pige, der blev idømt 8 års fængsel for at have planlagt et terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle Stationsby og Carolineskolen i København, samt at have udøvet grov vold mod en pædagog på en lukket institution, mens hun var varetægtsfængslet. 

Hvordan går det til, at en helt almindelig dansk pige blive dømt for terrorisme og fængslet? Hvad får hende til at bekende sig til Sharia og Jihad? Og er dette overhovedet spørgsmål, hvor der findes svar?

" Som blinkende udråbstegn står de steder, hvor bombepigen kunne have valgt en anden kurs. Netop deri ligger de forestillingens eksistensberettigelse, hinsides enhver kritik: at grave i virkeligheden, vride og forstørre den, så vi mærkbart får en større forståelse for fænomenet Kundby-pigen." (Politiken)

Tilflugt fra et savn
DEN FØRSTE DRÅBE BLOD behandler lige netop disse problemstillinger. Forestillingen handler om en pige, der hele sin barndom har savnet at passe ind i det samfund, vi lever i.

Hun vil gerne have en ”normal” familie, og hun vil gerne finde kærligheden i livet. Pigen finder da også kærligheden, men den sårer hende, og hun søger tilflugt i Sharia og Jihad. Hendes søgen efter kærlighed og fællesskab resulterer i helt konkrete planer om bomber og drab.

"Den første dråbe blod rammer præcist og stilsikkert målgruppen, som jeg ser forestillingen sammen med. En 8. klasse fra en lokal folkeskole. En af pigerne fra skoleklassen siger bagefter: ’(…) Jeg har læst om pigen i aviserne. I stykket var det som at høre historien indefra, fra pigen selv.”" (POV. International)

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD kan også læses i bogudgave … og det er muligt at høre om tilblivelsen af forestillingen som podcast

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
14.01.2022