Undervisningsmateriale: A Clockwork Orange

A Clockwork Orange

Af Aarhus Teater - 15.12.2022

Klæd dine elever på til forestillingen A Clockwork Orange, med AT Lærings undervisningsmateriale.

Undervisningsmaterialet til A Clockwork Orange henvender sig til dig, der underviser i dansk, dramatik, psykologi eller samfundsfag på ungdomsuddannelserne. Du kan med fordel betragte materialet som et slags opslagsværk, hvor du kan hente inspiration til arbejdet med forestillingen i netop dit fag. 

Du finder uddrag fra både romanen og iscenesættelsen, interviews med kunstnerne og konkrete øvelser og opgaver, der er lige til at gå til. 

Bagerst i undervisningsmaterialet finder du desuden en lille guide til det særlige sprog i A Clockwork Orange. Ungdomsbanden  bruger nemlig en masse vrøvleord, kaldet NATSAT (teenager), i stedet for det etablerede sprog. 

Yderligere information
Om forestillingen: A Clockwork Orange er en rå, blodig og tankevækkende historie om den sygt syrede teenager Alex og hans adrenalinpumpede bande. Sammen gør de oprør mod almindelig kedsomhed og et dystopisk samfund ved at udleve deres eneste interesser: Ultravold, sex, stoffer og Beethoven – her bare kaldet ’Ludwig van’. Men hvad stiller samfundet op med et udskud som Alex? Og kan staten troværdigt resocialisere hans slags, når den selv bruger voldelige midler? Vi håber at du og dine elever vil deltage i denne debat.